Betalingstermijn factuur

Betalingstermijn van uw factuur verkorten?

Ondernemers kiezen vaak voor een korte betalingstermijn op de factuur, zoals bijvoorbeeld een termijn van 14 dagen, om zo de liquiditeitspositie gezond te houden. Want, hoe meer openstaande facturen, hoe lager de liquiditeit van de onderneming. Er is wel een kanttekening: het hanteren van korte betalingstermijnen betekent niet automatisch dat debiteuren ook op tijd de factuur betalen.

Wettelijke betalingstermijnen voor B2B facturen

Of er nu sprake is van een betaaltermijn van 7 dagen, 14 dagen, of langer: bedrijven die facturen naar elkaar sturen, moeten zich aan de wettelijke betalingstermijn houden. Voor een B2B factuur zijn de volgende termijnen wettelijk vastgelegd:

  • Business-to-business facturen moeten binnen 30 dagen worden betaald, als er geen termijn is overeengekomen.
  • Wordt een betaaltermijn afgesproken, dan mag deze het maximum van 60 dagen niet overschrijden.
  • Een termijn langer dan 60 dagen kan alleen worden overeengekomen, als aantoonbaar kan worden gemaakt dat dit voor beide bedrijven geen nadelige gevolgen heeft.

Deze termijnen zijn vastgelegd in de Wet Betalingstermijnen, om u en andere ondernemers beter te beschermen tegen wanbetalers. Ondanks deze wet heeft bijna iedere ondernemer wel eens te maken met een debiteur, die een factuur te laat of niet betaalt. In de praktijk komt het zelfs regelmatig voor dat de wettelijke betaaltermijn van facturen ruimschoots wordt overschreden. Daarbij komt nog dat, hoe langer een openstaande vordering onbetaald blijft, hoe groter het risico dat de factuur uiteindelijk helemaal niet wordt betaald. Met als gevolg dat u als leverancier in liquiditeitsproblemen komt.

Verkort de betaaltermijn van elke factuur tot slechts 24 uur!

Ook u heeft vast wel eens te maken met debiteuren die te laat betalen of nog erger: uw debiteur is failliet. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u de betalingstermijn van uw factuur effectief kunt verkorten. Het antwoord is simpel: verkoop uw facturen aan Voldaan. Wij betalen altijd binnen 24 uur, zodat u snel over extra liquiditeit kunt beschikken. U hoeft dus geen 30 dagen, 60 dagen of langer op uw geld te wachten. Integendeel, u verkort de betaaltermijn van al uw facturen tot maximaal 1 dag!

Directe betaling van al uw facturen? Dat kan, bij Voldaan

Wij kopen uw onbetaalde factuur en betalen deze – mits voor 14:00 uur ingediend – nog dezelfde werkdag. U heeft dus geen omkijken meer naar uw debiteuren, die zich niet aan de wettelijke betalingstermijn houden. Dat doen wij, zodat u zich weer volledig kunt richten op datgene waar u goed in bent: ondernemen. En doordat uw factuur binnen 24 uur wordt voldaan, verbetert u ook snel de cashflow én uw liquiditeitspositie. Let op: u kunt alleen facturen aan ons verkopen, die nog niet vervallen zijn.

Profiteer ook van betalingen binnen één dag

Wilt u ook profiteren van een betalingstermijn van slechts 1 dag op elke factuur? Iedere MKB-er kan bij ons klant worden en onze scherpe tarieven zijn voor iedereen hetzelfde. Aanmelden bij Voldaan gaat ook nog eens snel en eenvoudig: zo kunt u bijvoorbeeld via onze gratis app uw aanvraag indienen en binnen 24 uur kunt u al de eerste onbetaalde facturen verkopen. Ook dat kan via onze app! En bij Voldaan zit u nergens aan vast, want u kunt dagelijks opzeggen. Dus meld u vandaag nog aan en probeer onze service gewoon een keer vrijblijvend uit. Hoe vaak u facturen wilt verkopen bepaalt u helemaal zelf!

Klant worden bij Voldaan

Het is zo geregeld. Binnen één minuut ligt uw aanvraag bij ons en binnen 24 uur weet u precies wat de mogelijkheden zijn.

Klant worden
Fijn dat u klant wilt worden!

Vul uw gegevens in en voeg de gevraagde bestanden bij. U krijgt altijd binnen 24 uur bericht van ons.

LET OP: u kunt alleen klant worden bij voldaan als uw debiteuren onbezwaard zijn. Dat betekent dat u de debiteuren niet al aan een ander mag hebben verpand. Twijfelt u hierover? Neem dan eerst contact met ons op.

Mail ons of bel ons 085 401 79 64

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier uw bedrijfsadres in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier de contactgegevens in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
Documentatie
Kopie Legitimatiebewijs bestuurder(s) *
De controle van het legitimatiebewijs maakt onderdeel uit van onze compliance procedure.
Bestand kiezenWijzig
Debiteurenlijst met NAW-gegevens en ouderdomsanalyse *
Wij ontvangen graag een zo uitgebreid mogelijke debiteurenlijst van u. (NAW-gegevens zijn: Naam, Adres en Woonplaats van de debiteur. De ouderdomsanalyse toont hoe snel uw debiteuren betalen.)
Bestand kiezenWijzig
Kopie factuur grootste debiteur *
Als u geen bestaande factuur beschikbaar heeft, mag u ook een voorbeeldfactuur sturen. We willen graag zien hoe uw factuur eruitziet.
Bestand kiezenWijzig
Kopie bankafschrift *
Wij ontvangen graag een kopie bankafschrift met daarop in elk geval vermeld: de bedrijfsnaam, het rekeningnummer en het banksaldo. De betalingen mag u onleesbaar maken.
Bestand kiezenWijzig
Aanvullende Documentatie
Overeenkomst met debiteur
Wij ontvangen graag eventuele overeenkomsten met uw debiteur. Dit kan ook een order(bevestiging), afleverbewijs, urenbriefje of rittenadministratie zijn. Wij vragen dit om te zien of u alles heeft geleverd zoals is overeengekomen met uw debiteur.
Bestand kiezenWijzig

En een bijbehorende order en/of afleverbewijs van goederen/diensten

  • Annuleren
Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier het telefoonnummer in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
  • Annuleren