Betalingstermijn factuur

Betalingstermijn van uw factuur verkorten?

Ondernemers kiezen vaak voor een korte betalingstermijn op de factuur, zoals bijvoorbeeld een termijn van 14 dagen, om zo de liquiditeitspositie gezond te houden. Want, hoe meer openstaande facturen, hoe lager de liquiditeit van de onderneming. Er is wel een kanttekening: het hanteren van korte betalingstermijnen betekent niet automatisch dat debiteuren ook op tijd de factuur betalen.

Wettelijke betalingstermijnen voor B2B facturen

Of er nu sprake is van een betaaltermijn van 7 dagen, 14 dagen, of langer: bedrijven die facturen naar elkaar sturen, moeten zich aan de wettelijke betalingstermijn houden. Voor een B2B factuur zijn de volgende termijnen wettelijk vastgelegd:

  • Business-to-business facturen moeten binnen 30 dagen worden betaald, als er geen termijn is overeengekomen.
  • Wordt een betaaltermijn afgesproken, dan mag deze het maximum van 60 dagen niet overschrijden.
  • Een termijn langer dan 60 dagen kan alleen worden overeengekomen, als aantoonbaar kan worden gemaakt dat dit voor beide bedrijven geen nadelige gevolgen heeft.

Deze termijnen zijn vastgelegd in de Wet Betalingstermijnen, om u en andere ondernemers beter te beschermen tegen wanbetalers. Ondanks deze wet heeft bijna iedere ondernemer wel eens te maken met een debiteur, die een factuur te laat of niet betaalt. In de praktijk komt het zelfs regelmatig voor dat de wettelijke betaaltermijn van facturen ruimschoots wordt overschreden. Daarbij komt nog dat, hoe langer een openstaande vordering onbetaald blijft, hoe groter het risico dat de factuur uiteindelijk helemaal niet wordt betaald. Met als gevolg dat u als leverancier in liquiditeitsproblemen komt.

Verkort de betaaltermijn van elke factuur tot slechts 24 uur!

Ook u heeft vast wel eens te maken met debiteuren die te laat betalen of nog erger: uw debiteur is failliet. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u de betalingstermijn van uw factuur effectief kunt verkorten. Het antwoord is simpel: verkoop uw facturen aan Voldaan. Wij nemen uw factuur dezelfde dag nog over en doen dat met goed fatsoen. Snel, eerlijk en transparant. Zoals het hoort. En u beschikt binnen 24 uur over extra liquiditeit. U hoeft dus geen 30 dagen, 60 dagen of 90 dagen op uw geld te wachten. Integendeel, u verkort de betaaltermijn van al uw facturen tot maximaal 1 dag!

Directe betaling van al uw facturen? Dat kan, bij Voldaan

Wij kopen uw onbetaalde factuur en betalen deze – mits voor 14.00 uur ingediend – nog dezelfde werkdag. U heeft dus geen omkijken meer naar uw debiteuren, die zich niet aan de wettelijke betalingstermijn houden. Dat doen wij, zodat u zich weer volledig kunt richten op datgene waar u goed in bent: ondernemen. En doordat uw factuur binnen 24 uur wordt voldaan, verbetert u ook snel de cashflow én uw liquiditeitspositie. Let op: wij kopen uw factuur alleen als deze nog niet is vervallen en uw debiteur is gevestigd in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland.

Profiteer ook van betalingen binnen één dag

Wilt u ook profiteren van een betalingstermijn van slechts 1 dag op elke factuur? Iedere MKB-er kan bij ons klant worden en onze tarieven zijn voor iedereen hetzelfde. Wel zo eerlijk en transparant, vinden wij. Aanmelden bij Voldaan gaat ook nog eens snel en eenvoudig: zo kunt u bijvoorbeeld via onze gratis app uw aanvraag indienen en binnen 24 uur kunt u al de eerste onbetaalde facturen verkopen. Ook dat kan via onze app! En bij Voldaan zit u nergens aan vast, want u kunt dagelijks opzeggen. Dus meld u vandaag nog aan en probeer onze service gewoon een keer vrijblijvend uit. Hoe vaak u facturen wilt verkopen bepaalt u helemaal zelf! Meer lezen over de werking van factoring?

Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.


*verplicht veld
Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen u graag met het verkopen van uw eerste factuur. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.


*verplicht veld

Wij zijn zuinig op uw privacy. Lees ons Privacy Statement

Maak nu je account aan!

Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je facturen, hebben we een aantal gegevens nodig. We leren je graag eerst wat beter kennen!

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk contact? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan bellen wij je zo snel mogelijk terug!

Meld hier uw relatie aan!

Vul de gegevens van uw relatie in en wij bellen uw relatie zo spoedig mogelijk op.

Gegevens medewerker Bedrijfsgegevens Opmerkingen
Kennismaken

Fijn dat u wilt kennismaken. Vul hiernaast uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.