Coronavirus: Financiële hulp voor ZZP'ers, dit kun je doen!

Financiele hulp nodig? Het coronavirus raakt de economie keihard. Zeker sinds de overheid strengere maatregelen heeft genomen door alle scholen, kinderopvangcentra, sportscholen en horecagelegenheden te sluiten. Iedereen voelt de gevolgen van het coronavirus, maar ondernemers worden als eerste financieel hard getroffen.

ZZP'ers verliezen klussen door het coronavirus

18 maart 2020
Laatste update: 7 april 2020

Ondernemers lopen opdrachten mis, projecten gaan niet door of worden uitgesteld door het coronavirus. Geen inkomsten, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Welke financiële hulp is er beschikbaar voor ZZP’ers en MKB’ers in deze tijd? Zowel op korte termijn als op langere termijn?

Financiële hulp op korte termijn

Ben je opzoek naar een oplossing op korte termijn? Dan kan Voldaan de oplossing bieden. Heb je nog een openstaande factuur liggen? Verkoop de factuur aan ons en wij betalen deze binnen 24 uur. Doe je dit vóór 14.00 uur en is alles akkoord? Dan nemen wij de factuur dezelfde dag nog over en staat het geld de volgende werkdag op je rekening, ongeacht de betalingstermijn.

Onze tarieven zijn transparant en voor iedereen gelijk. Je betaalt een vast percentage voor elke factuur, die je bij ons indient en verder niets. Zo weet je vooraf dus precies waar je aan toe bent. Nog een voordeel: onze service is dagelijks opzegbaar. Als deze storm weer is gaan liggen en je hebt ons niet meer nodig, dan zit je nergens aan vast. Probeer het eens uit!

Welke maatregelen neemt de overheid om ondernemers te helpen?

De overheid trekt miljarden uit voor bedrijven om de economische gevolgen te beperken. ZZP’ers krijgen inmiddels gelukkig ook de nodige steun. Voldaan heeft deze maatregelen voor jou op een rijtje gezet.

Financiële hulp voor ZZP’ers & MKB’ers

De volgende maatregelen zijn voor zowel ZZP’ers als MKB’ers:

 • 4.000 euro voor ondernemers die hard worden getroffen (TOGS)
  Ondernemers die acuut worden getroffen door de maatregelen, krijgen 4.000 voor de komende drie maanden als noodvoorziening. Dit zijn voornamelijk de horeca, cultuursector en de reisbranche. Maar ook sectoren die in de problemen komen door de 1,5 meter afstand maatregel, zoals schoonheidssalons, kappers en rijscholen. Bekijk hier de lijst met sectoren die in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming.
 • Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten Qredits
  Qredits verstrekt microkredieten aan startende ondernemers en kleine bedrijven. Het bedrijf heeft tijdelijke crisismaatregel genomen, waarbij een lagere rente in rekening wordt gebracht en uitstel van aflossingsverplichtingen wordt geboden aan kleine ondernemers.
 • Uitstel betalen belasting
  Voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting kun je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Wanneer jouw gezonde onderneming door het coronavirus tijdelijk betalingsproblemen heeft, krijg je 3 maanden uitstel van belastingbetaling. Lees hier meer informatie over uitstel betalen van belasting.
 • Verlagen voorlopige aanslagen
  Het kan zo zijn dat je een lagere winst verwacht door de uitbraak van het coronavirus. Betaal je nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kun je dit per direct wijzigen, zodat je direct minder belasting betaalt. Verlaag daarvoor je inkomsten, via de belastingdienst.

 

Financiële hulp voor ZZP’ers

 • Noodpakket voor ZZP’ers (via gemeente)
  ZZP’ers kunnen bij hun eigen gemeente een uitkering aanvragen die het inkomen aanvult tot het sociaal minimum (dat is bijstandsniveau). Dit is ter vervanging van de Bbz-regeling. Lees hier meer informatie over de maatregelen vanuit het kabinet voor ZZP’ers.

 

Financiële hulp voor MKB’ers

 • Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
  Het kabinet introduceert de NOW-regeling bij een omzetverlies vanaf 1 maart. Je werknemers verliezen niet hun baan, maar krijgen doorbetaald via het UWV. De NOW-regeling dient als tijdelijke vervanging voor de ingetrokken wtv-regeling het UWV. Deze regeling is voor ondernemers met personeel die verwachten dat ze minimaal 20% minder omzet draaien over een periode van 3 maanden. Als ZZP’er kun je geen gebruik maken van deze regeling.

 

Lees hier meer informatie over alle overheidsmaatregelen voor liquiditeitstekorten.

 

Het verkopen van een factuur eerst uitproberen? Dat kan!

Elke ZZP’er en MKB’er kan zich bij Voldaan voor factoring aanmelden. Aanmelden verloopt bij ons snel en eenvoudig: meld je aan via onze app, of vul het online formulier in en wij behandelen je aanvraag binnen 24 uur. Daarna kun je direct aan de slag met het verkopen van je facturen, het aanmelden is geheel kosteloos en je zit nergens aan vast.

Lees hier meer over: wat is factoring en de voor- en nadelen?

Géén verborgen kosten

Je betaalt de tarieven zoals die bij ons overal openlijk worden vermeld en verder niets. Vooraf weet je dus precies waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk en transparant, vinden wij. Hierin zijn wij uniek in Nederland: al onze concurrenten hebben verborgen kosten. Hoewel we dus op het eerste gezicht niet altijd de goedkoopste líjken, kunnen we dat onder de streep wél zijn!

4
Betaaltermijn: 30 dagen
5
Betaaltermijn: 60 dagen
6
Betaaltermijn: 90 dagen
Onze service is dagelijks opzegbaar, dus probeer het gewoon een keer uit.
Ja, dat wil ik!

Meer weten of kennismaken?

Meer weten over onze dienstverlening, of virtueel kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

*verplicht veld

Uiteraard worden je gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk ons Privacy Statement.

Kan ik jou helpen?

Een vraag over Voldaan? Stel hier je vraag; ik help je graag verder.

Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

*verplicht veld

Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

*verplicht veld

Wij zijn zuinig op uw privacy. Lees ons Privacy Statement

Maak nu je account aan!

Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je facturen, hebben we een aantal gegevens nodig. We leren je graag eerst wat beter kennen!

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk contact? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan bellen wij je zo snel mogelijk terug!

Meld hier jouw relatie aan!

Vul de gegevens van jouw relatie in en wij bellen jouw relatie zo spoedig mogelijk op.

Gegevens medewerkerBedrijfsgegevensOpmerkingen

Kennismaken

Fijn dat je wilt kennismaken. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.