Voldaan Public biedt nieuwe financieringsmogelijkheid voor het mkb

Voldaan Public biedt nieuwe financieringsmogelijkheid voor het mkb

Overname facturen aan gemeenten zorgt voor snel werkkapitaal

‘s-Hertogenbosch, 4 april 2018 – Factoringspecialist BarnStone biedt onder de naam Voldaan Public aan om facturen aan Nederlandse gemeenten over te nemen van mkb-bedrijven. De tarieven die Voldaan Public hiervoor rekent zijn significant lager dan de tarieven die worden gerekend voor het overnemen van facturen aan andere organisaties. Het bedrijf kan dit doen dankzij financiering van BNG Bank. Door hun facturen aan gemeenten te verkopen aan Voldaan Public, krijgen mkb-bedrijven een aantrekkelijke financieringsmogelijkheid. Zij kunnen op deze manier direct over werkkapitaal beschikken.

“Voldaan Public kan met deze oplossing mkb’ers die zaken doen met gemeenten snel van liquiditeit voorzien. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ziet het initiatief van Voldaan als een waardevolle toevoeging voor het financieringslandschap. Overheden zijn gehouden aan een wettelijke betaaltermijn van 30 dagen, dankzij dit initiatief van Voldaan kunnen ondernemers al binnen enkele dagen over liquiditeit beschikken om te kunnen ondernemen”, zegt Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland: “Gemeenten zijn over het algemeen belangrijke opdrachtgevers van mkb-ondernemers. In tegenstelling tot de rijksoverheid blijken met name lokale overheden nog altijd trage betalers te zijn. Daar hebben onze ondernemers echt last van, zeker omdat financiering ook een probleem is. Het is goed dat juist BNG Bank financiering beschikbaar stelt om vorderingen van bedrijven op overheden over te nemen.”

Uitbreidingsmogelijkheden
Pauline Bieringa, Directeur Public Finance BNG Bank: “BNG Bank heeft als doelstelling om overheidsbeleid te ondersteunen tegen zo laag mogelijke kosten. Het financieren van Voldaan Public op basis van het beleid van de Minister van Economische Zaken in het kader van het Aanvullend Actieplan MKB-financiering is een mooi voorbeeld van de manier waarop BNG Bank het overheidsbeleid steunt.”

“We kijken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om bedrijven – van zzp’er tot multinational – beter van dienst te kunnen zijn. Dankzij financiering door BNG Bank kunnen we als Voldaan Public facturen aan gemeenten voor een zeer aantrekkelijk tarief overnemen. Verder is onze dienstverlening exact dezelfde als van Voldaan, het label dat we sinds 2014 voeren voor algemene mkb-factoring”, zegt Tim Zoete, medeoprichter en CEO van BarnStone.

Lagere tarieven
Het is niet nodig om gemeentelijke debiteuren te verzekeren, aangezien zij niet failliet kunnen gaan. Ook is bij gemeentelijke organisaties de kans op onregelmatigheden rond facturen (en dus de daar uit voortvloeiende kosten) veel kleiner dan bij bedrijven. Daarom, en dankzij de relatief gunstige financiering bij BNG Bank, zijn de tarieven lager dan bij factoring voor private partijen.

Zorg betaling volledig overgenomen
Al deze voordelen berekent Voldaan Public direct door aan de klanten. Zij betalen 2,5%, 3,5% en 4,5% in plaats van 4%, 5% en 6% (voor betaaltermijnen van respectievelijk 30, 60 en 90 dagen). Voldaan Public koopt en betaalt de factuur op de dag van indienen. De klant beschikt zo direct over werkkapitaal en hoeft zich bovendien geen zorgen meer te maken over de betaling van de factuur. Die zorg wordt volledig overgenomen door Voldaan Public.

Samenwerkingen met banken
BNG Bank is, na de Rabobank en NIBC Bank, de derde Nederlandse bank die – via Voldaan Public – financiering verschaft aan BarnStone. Eerder lanceerde BarnStone al commerciële samenwerkingen met SNS Bank en Aegon Bank. Daarnaast voert het bedrijf diverse labels in samenwerking met andere partners.

====
Voldaan Public is het vierde label van factoringspecialist Barnstone. De drie andere labels zijn Voldaan, Gemunt en Factoringaanbieding.nl. De BNG Bank is de derde Nederlandse bank, naast SNS Bank en Aegon Bank, die met Barnstone samenwerkt om oplossingen te bieden voor hun klanten.
====

Over Voldaan Public
Voldaan Public is een Brabants fintech-bedrijf, dat van zzp’ers en van mkb-bedrijven met een jaaromzet van minder dan € 5 miljoen, facturen op Nederlandse gemeenten overneemt. Voldaan Public is het vierde label van factoringspecialist Barnstone. De drie andere labels zijn Voldaan, Gemunt en Factoringaanbieding.nl. Dankzij vergaande en innovatieve digitalisering van de processen is Voldaan Public in staat om aanvragen van zowel nieuwe als huidige klanten binnen 24 uur te accepteren. Daarnaast regelt Voldaan Public ook de betaling door de debiteuren. Voor meer informatie: https://voldaanpublic.nl/.

Contactpersoon voor de pers:
MCS PR
Carroll Florentinus
T: 023 56 28 208
E: info@mcspr.nl

Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

  *verplicht veld

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
  Wij staan voor je klaar!

  Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

   Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

   *verplicht veld

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
   Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement