Voldaan Public - een uitstekende oplossing voor
facturen op Nederlandse gemeenten.

Als u een factuur stuurt aan een gemeente stuurt u deze ook aan Voldaan Public. Hiervoor gebruikt u ons portaal of onze app. Wij betalen uw factuur dan direct dezelfde dag nog. Zo beschikt u over voldoende werkkapitaal en hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over de betaling door de gemeenten. Dat regelen wij voor u.
simpel

Simpel

Wij kopen uw factuur en betalen deze aan u binnen 24 uur. Zo beschikt u over voldoende werkkapitaal en hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over de betaling door de gemeenten.

Transparant

Transparant

De prijzen van Voldaan Public zijn voor iedereen gelijk. We brengen nooit extra kosten in rekening voor late of non-betaling. De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt. Niets meer, niets minder.

Toegankelijk

Toegankelijk

Wij maken het u makkelijk: we vragen géén jaarcijfers en géén borgstelling. U bepaalt bovendien zelf hoe vaak en hoeveel facturen u wilt verkopen. En: onze service is dagelijks opzegbaar! Probeer ons dus gerust een keer vrijblijvend uit!

Direct aan de slag

Hoe werken wij?

Op basis van slechts vier documenten bepalen wij uw mogelijkheden. Dit doen we binnen 24 uur. Daarna kunt u direct aan de slag met de verkoop van uw facturen. De makkelijkste en snelste manier om deze documenten aan te leveren is via onze app.
Stap 1

Meld u aan als klant

Via onze app of dit formulier stuurt u ons de benodigde gegevens. Binnen 24 uur weet u waar u aan toe bent.

Meld u aan als klant
Stap 2

Begin direct met verkopen

Zodra u klant bent geworden van Voldaan Public kunt u direct facturen verkopen. Stuurt u ons voor 14:00 uur een factuur? Dan kopen wij die dezelfde dag nog! Het toesturen van facturen gaat heel eenvoudig via onze app of via ons portaal.

Begin direct met verkopen
Stap 3

U staat zelf aan het roer

U bepaalt helemaal zelf of en welke factuur u aan ons verkoopt. Hiermee kunt u uw kosten sturen. Slaat u een keer over? Geen probleem! Wij staan voor u klaar wanneer u dat wenst.

Voor 14:00u? Zelfde dag betaald!

Wat kost het?

Elke ondernemer betaalt bij ons hetzelfde. Wel zo eerlijk. Nóg een voordeel? Onderstaande tarieven zijn de enige kosten die u maakt. Géén verborgen kosten als uw gemeente laat betaalt. Wij brengen nooit iets extra’s bij u in rekening. Zo werken wij. Dan weet u vooraf waar u aan toe bent.
2,5
Tot en met 30 dagen
3,5
Tot en met 60 dagen
4,5
Tot en met 90 dagen

Deze percentages zijn alleen van toepassing op facturen gericht aan Nederlandse gemeenten. Stuurt u facturen aan (commerciële) ondernemingen? Dan zijn er andere kosten van toepassing. Klik hier om die kosten te zien.

Onze spelregels

Net als onze werkwijze zijn onze regels simpel en transparant.
  • 1Voldaan Public koopt alleen facturen op Nederlandse gemeenten.
  • 2De gekochte facturen op één gemeente dienen minimaal EUR 1.000,- per keer te bedragen.
  • 3Voldaan Public vraagt altijd toestemming aan de gemeente voordat een factuur wordt gekocht.
  • 4Alleen facturen waarvan de gemeente van plan is ze volledig te betalen worden gekocht.
  • 5Voldaan Public koopt alleen onbezwaarde facturen met een betaaltermijn van 90 dagen of minder.

Klant worden bij Voldaan Public

Het is zo geregeld. Binnen één minuut ligt uw aanvraag bij ons en binnen 24 uur weet u precies wat de mogelijkheden zijn. Voldaan Public koopt alleen facturen op Nederlandse Gemeenten. Op die manier proberen we het Nederlandse MKB beter te financieren.
Klant worden
Fijn dat u klant wilt worden!

Vul uw gegevens in en voeg de gevraagde bestanden bij. U krijgt altijd binnen 24 uur bericht van ons.

LET OP: u kunt alleen klant worden bij Voldaan Public als uw debiteuren onbezwaard zijn. Dat betekent dat u de debiteuren niet al aan een ander mag hebben verpand. Twijfelt u hierover? Neem dan eerst contact met ons op.

Mail ons of bel ons 085 130 17 36

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier uw bedrijfsadres in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier de contactgegevens in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
Documentatie
Kopie Legitimatiebewijs bestuurder(s) *
De controle van het legitimatiebewijs maakt onderdeel uit van onze compliance procedure.
Bestand kiezenWijzig
Debiteurenlijst met NAW-gegevens en ouderdomsanalyse *
Wij ontvangen graag een zo uitgebreid mogelijke debiteurenlijst van u. (NAW-gegevens zijn: Naam, Adres en Woonplaats van de debiteur. De ouderdomsanalyse toont hoe snel uw debiteuren betalen.)
Bestand kiezenWijzig
Kopie factuur grootste debiteur *
Als u geen bestaande factuur beschikbaar heeft, mag u ook een voorbeeldfactuur sturen. We willen graag zien hoe uw factuur eruitziet.
Bestand kiezenWijzig
Kopie bankafschrift *
Wij ontvangen graag een kopie bankafschrift met daarop in elk geval vermeld: de bedrijfsnaam, het rekeningnummer en het banksaldo. De betalingen mag u onleesbaar maken.
Bestand kiezenWijzig
Aanvullende Documentatie
Overeenkomst met debiteur
Wij ontvangen graag eventuele overeenkomsten met uw debiteur. Dit kan ook een order(bevestiging), afleverbewijs, urenbriefje of rittenadministratie zijn. Wij vragen dit om te zien of u alles heeft geleverd zoals is overeengekomen met uw debiteur.
Bestand kiezenWijzig

En een bijbehorende order en/of afleverbewijs van goederen/diensten

  • Annuleren

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Kijk dan eens hieronder. Staat uw antwoord hier niet tussen, twijfel dan niet om gewoon contact met ons op te nemen.
Koopt Voldaan Public de facturen inclusief BTW?

Ja, de facturen die wij kopen zijn altijd inclusief BTW.

Als ik 30 dagen betaaltermijn hanteer, krijg ik dan 97,5% van mijn factuurbedrag (inclusief BTW) dezelfde dag nog overgemaakt?

Jazeker! Als de factuur voor 14:00 uur is aangeleverd en door ons is geaccepteerd, dan maken wij inderdaad dezelfde werkdag nog 97,5% van uw factuurbedrag (inclusief BTW) over.

Wat gebeurt er als de gemeente een dispuut opwerpt?

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. We stellen u daarvan op de hoogte en verzoeken om binnen vijf werkdagen een oplossing/regeling te treffen. Mocht dit niet lukken, dan verkopen wij de betwiste factuur aan u terug.

Ik heb een klacht, waar kan ik die melden?

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Heeft u toch een klacht (of suggestie / compliment)? Meld deze dan via info@voldaanpublic.nl Een medewerker van onze afdeling klantenservice neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om samen te bepalen hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Kan ik een factuur verkopen die ik al heb verstuurd naar een gemeente?

In sommige gevallen is dit mogelijk. Neem even contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Facturen die al vervallen zijn, neemt Voldaan Public nooit over.

Waarom koopt Voldaan Public alleen facturen op Nederlandse gemeenten?

Voldaan Public is een exclusieve samenwerking met Voldaan Factoring voor het verkopen van facturen op Nederlandse Gemeenten. Daarom kopen wij alleen facturen op Nederlandse gemeenten. Via www.factuurvoldaan.nl kunt u wel facturen aanbieden op andere afnemers.

Hoe benadert Voldaan Public mijn gemeenten?

Elke factuur die u ter verkoop aanbiedt, verifiëren wij bij de gemeente. Zodra de gemeente instemt met verkoop en aangeeft wat het verwachte betaalmoment is, bevestigen wij dit schriftelijk aan de gemeente. Als de betalingstoezegging uitblijft, benaderen wij de gemeente schriftelijk en telefonisch om de factuur alsnog te voldoen. We houden uiteraard rekening met uw commerciële belangen en werken daarom met uiterst bedreven en klantvriendelijke credit managers.

Wat moet ik doen als een gemeente per ongeluk toch aan mij betaalt in plaats van aan Voldaan Public?

U mag dat bedrag gewoon op onze rekening storten. We kunnen de betaling eventueel ook verrekenen met nieuwe facturen die u aan ons verkoopt.

Zijn er nog andere kosten die jullie in rekening brengen?

Nee. Nooit. U betaalt alleen het overeengekomen percentage. Hier komen nooit extra kosten bij.

Wat doen jullie wanneer een gemeente niet akkoord gaat met de verkoop van de factuur?

We zullen de gemeente proberen uit te leggen waarom medewerking gewenst is. We kunnen helaas geen medewerking afdwingen. Als een gemeente echt niet wenst mee te werken dan kunnen we de factuur niet kopen.

Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier het telefoonnummer in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
  • Annuleren