Terug naar kennis overzicht

Factureer jij aan een Nederlandse gemeente? Goed nieuws!

Dan hebben wij heel goed nieuws! Iedere ondernemer die aan een Nederlandse gemeente factureert en zijn factuur aan ons verkoopt, betaalt een lagere prijs. Waarom? Omdat onze gemeentes (uiteindelijk) altijd betalen. Dus lopen wij minder risico, reden genoeg om onze prijs te verlagen. Wel zo eerlijk vinden wij! En geen zorgen, we blijven het debiteurenrisico gewoon voor 100% dekken.

In deze blog

Betalingstermijn gemeente

Factureren aan gemeente? Gemeenten zijn wettelijk verplicht om binnen 30 dagen te betalen en met uitzondering binnen 60 dagen. Als ondernemer is het erg vervelend als jouw facturen niet op tijd worden betaald. Helaas komt het bij iedere ondernemer geregeld voor, zo ook met de overheid als opdrachtgever. Uit cijfers van 2019 blijkt dat gemeenten gemiddeld 10% van alle facturen niet op tijd betalen. 200 gemeenten zaten zelfs boven dit percentage. Factoring kan in zo’n geval uitkomst bieden voor het verbeteren van jouw cashflow!

Rekenvoorbeeld

Welk bedrag staat binnen 24 uur op jouw rekening? Dat hangt af van de afgesproken betalingstermijn. Hier vind je alles wat je moet weten .

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen