Vragen & antwoorden

Zit je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Controleer of jouw factuur voldoet aan de spelregels

Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Het gaat om een business-to-business factuur

  Je factureert aan een bedrijf of aan de overheid en niet aan een particulier.

 • Jouw factuur is nog niet verlopen of vervallen

  Wij nemen alleen nieuwe- en openstaande facturen over.

 • Het factuurbedrag bedraagt minimaal €100,-

  Wij hanteren een minimaal factuurbedrag van €100,- (incl. btw).

 • De werkzaamheden zijn afgerond en geleverd

  Er is geen sprake van vooruit facturatie, deelfacturatie, abonnementen, commissies of een tegenvordering.

 • Je bedrijfsgegevens komen overeen met de KvK

  Nieuw telefoonnummer of recent verhuisd? Geef dit eerst door bij de KvK.

 • Jouw openstaande facturen zijn niet verpand

  Heb jij een lening of krediet bij de bank of financiële instelling? Controleer dan of jouw openstaande facturen zijn verpand.

Veelgestelde vragen

Welke gegevens moet ik aanleveren bij mijn aanvraag?

We willen, net zoals jij, zo snel mogelijk van start gaan! Maar voordat jij je eerste factuur kunt verkopen, hebben wij het volgende nodig: – Bedrijfsgegevens – ID bewijs – Video identificatie – Factuur uploaden – Bankafschrift – Jouw debiteur(en) Wij vragen géén jaarcijfers of andere garanties. Als wij de gegevens in goede orde hebben ontvangen, behandelen wij de aanvraag binnen 24 uur! Meer weten? Lees hieronder onze upload tips

Hoe werkt factoring?

Voldaan is een factoring bedrijf voor alle ZZP’ers en MKB’ers in Nederland. Dit betekent dat je als ondernemer jouw b2b facturen aan Voldaan kunt verkopen. Wij betalen jouw facturen vervolgens binnen 24 uur uit. Na de verkoop hoef je nergens meer naar om te kijken. Wij regelen het debiteurenbeheer met goed fatsoen en je loopt geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet wordt betaald, is dat voor onze rekening. Zo kun jij je weer focussen op datgene wat er écht toe doet: ondernemen! Bekijk onze zo werkt het pagina voor meer uitleg

Komen mijn facturen in aanmerking?

Wij kijken enkel naar jouw factuur! Jij komt in aanmerking als jouw factuur aan de volgende eisen voldoet: – Je factureert aan een bedrijf, stichting of organisatie (dus geen particulieren) – De betalingstermijn op jouw factuur is nog niet verstreken – Werkzaamheden zijn afgerond en geleverd – Het factuurbedrag bedraagt minimaal € 100,- – Jouw facturen zijn niet verpand – Je bedrijfsgegevens komen overeen met de KvK Bekijk onze spelregel hierboven voor meer uitleg.

Kan ik een internationale factuur verkopen?

Ja, dat kan binnen de Benelux en Duitsland. Het is wel belangrijk dat jij als ZZP’er of MKB’er factureert naar Nederlands recht. Andere landen zijn niet mogelijk.

Nemen jullie contact op met mijn debiteur?

Ja, zeker bij de eerste factuur.  Het is daarom belangrijk dat jij ons goed introduceert bij je klant. Dan komt het niet als verrassing. Klik hier voor een introductie e-mail die je kunt gebruiken. In Nederland wordt voor ruim 100 miljard euro aan facturen verkocht per jaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat dit raar overkomt op jouw debiteur.

Hoe verkoop ik mijn factuur?

Start een aanmelding in 15 minuten bij Voldaan. Zodra je klant bent, kun je aan de slag met het indienen van jouw eerste factuur!

Nieuwe factuur:
Klus geklaard? Tijd om jouw factuur te maken, gewoon in je eigen opmaak!
 1. Zet onze notificatietekst onderaan jouw factuur.
 2. Verwijder jouw eigen rekeningnummer, om verwarring te voorkomen.
 3. Verstuur de factuur naar jouw klant met info@factuurvoldaan.nl in de cc.
 4. Upload de factuur (en onderliggende documenten) in jouw portaal.
Openstaande factuur: Als dit de eerste factuur is die je verkoopt, kan het  zo zijn dat de factuur al verstuurd is naar jouw debiteur. Doordat jouw factuur al naar jouw klant is verstuurd staat onze notificatietekst (met ons rekeningnummer) niet op jouw factuur. Alleen voor deze situatie kan er als volgt gewerkt worden:
 1. Vul ons e-mail template in voor jouw openstaande factuur.
 2. Verstuur de e-mail naar jouw klant met info@factuurvoldaan.nl in de cc.
 3. Upload de openstaande factuur (en onderliggende documenten) in jouw portaal. Let op: de factuur mag niet zijn vervallen!

Werken jullie per factuur?

Ja, wij werken altijd per factuur. Je bepaalt zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je wilt verkopen. We hebben het uiteraard makkelijk gemaakt als je vaker facturen aan ons verkoopt.

Wat is een kredietlimiet?

Per factuur kijken wij naar de kredietwaardigheid van jouw klant of opdrachtgever. Onze slimme systemen maken een inschatting, dit noemen wij een kredietlimiet. Als wij denken dat het kredietlimiet van jouw debiteur voldoende is, dan kopen wij de factuur.

Wat als ik al een lening heb bij een bank of andere financier?

In dit geval zijn de debiteuren vaak al verpand. Dit betekent dat de bank jouw debiteuren als zekerheid heeft voor de lening. Neem in dit geval contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Upload tips

Bedrijfsgegevens

Vul jouw bedrijfsgegevens in, wij vragen om je bedrijfsnaam, KvK nummer en bedrijfsadres. Zorg dat deze gegevens overeenkomen met jouw KvK inschrijving.

ID bewijs uploaden

Voor het verifiëren van jouw gegevens vragen wij om een foto (van de voorkant) van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een ID bewijs, paspoort of rijbewijs zijn. Zorg dat je een scherpe foto maakt. En let op dat jouw legitimatiebewijs volledig in beeld is, inclusief je pasfoto! Is dit niet het geval? Dan kunnen wij helaas nog niet beginnen met het behandelen van jouw aanvraag.

Video identificatie

Ben jij het wel echt? Ons systeem vergelijkt jouw legitimatiebewijs met een video van jou. Zorg dat je gezicht goed in beeld is, ga even in het zonnetje staan of pak er een lamp bij. En toon ons jouw breedste glimlach..! Let op: zet gedurende het filmpje jouw muts, pet, helm of zonnebril af. Ondersteunt jouw webbrowser de videoverificatie niet? Download dan onze app! Je kunt ook altijd contact opnemen, dan lossen we het samen op.

Debiteurenlijst

Geef je belangrijkste debiteur(en) op. Vul direct de bedrijfsnaam en het KvK nummer in van jouw klant of opdrachtgever waarvan je in de toekomst facturen wilt verkopen. Heb jij een debiteur uit de België, Luxemburg of Duitsland?  Vul in dat geval bij aanvullende documenten de Naw-gegevens en/of het btw-nummer van het bedrijf in. Heb je nog geen debiteuren? Geen zorgen, dit kun je gemakkelijk aanvinken tijdens het aanmeldproces.

Bankafschrift uploaden

Upload jouw zakelijk bankafschrift in een PDF van de afgelopen drie maanden. Het is belangrijk dat er een begin- en eindsaldo op staat. Let op: screenshots van je bankafschriften in een bankomgeving kunnen wij niet accepteren! Bekijk hier hoe je een bankafschrift downloadt?

Factuur uploaden

Zorg ervoor dat je een recente factuur uploadt. Dit is nog niet de factuur die je verkoopt, deze ga je later in het portaal uploaden. Wij bouwen aan een steeds slimmer en sneller proces. Ons systeem heeft daar een voorbeeld van jouw factuur voor nodig. Dit mag een pdf of foto zijn. Controleer of jouw factuur aan de spelregels op deze pagina voldoet.

Meteen aan de slag

Handige informatie voor bij je aanmelding

Bekijk alle artikelen
Solvabiliteit
Alles over werkkapitaal
Alles over werkkapitaal- financiering
Solvabiliteit
Freelancer worden, zo doe je dat!

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen