Terug naar blogoverzicht

Gratis kredietcheck?

Of wij een gratis kredietcheck doen? Ja tuurlijk doen we die! Iedere factoringmaatschappij voert zo’n kredietcheck uit. Veel zeggen dat ze het gratis doen voor jou – doen ze ook – maar ze doen het vooral voor zichzelf. Wij vertellen je graag het eerlijke verhaal. Want hoe werkt een kredietcheck nou precies en wat heb je eraan? En hoe vraag je zo’n kredietcheck aan bij Voldaan, want je bent hier natuurlijk met een reden. We got you!

Gratis kredietcheck

Een kredietcheck bij elke aanmelding, vinden wij standaard

Met een kredietcheck krijg je inzicht in de kredietwaardigheid van een bedrijf. Dit is heel handig, ook voor ons! Bij iedere nieuwe aanmelding controleren wij standaard (oftewel gratis!!!) jouw klant of opdrachtgever. Na de verkoop van jouw factuur loop je geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet wordt betaald is dat op onze kosten. Wij willen dit risico voor onszelf zoveel mogelijk beperken en dus doen wij altijd een kredietcheck en die gegevens delen we natuurlijk graag met jou!

Mijn factuur verkopen

Wat is een kredietcheck?

Met een kredietcheck krijg je inzicht in de financiële status van een bedrijf. Er is niet één standaard manier om een kredietcheck te bepalen. Vaak geldt hoe meer informatie over het bedrijf, hoe betrouwbaarder de kredietcheck. Onze systemen halen data uit verschillende bronnen en controleren o.a. de volgende onderdelen:

 • Algemene bedrijfsinformatie
  Leeftijd van het bedrijf, sector etc.
 • Financiële gegevens
  Is er voldoende betaalcapaciteit
 • Betaalgeschiedenis
  De betaalervaring van de klant bij ons en andere bedrijven.
 • Frauderisico
  Is het bedrijf betrokken geweest bij fraude?

Uit al deze informatie bepalen onze slimme systemen de kredietwaardigheid van jouw klant. Dit vertalen wij in een kredietlimiet. Valt jouw factuur binnen het limiet? Dan kunnen wij jouw factuur direct overnemen en staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening.

Mijn factuur verkopen

Wat is een kredietlimiet?

Een kredietlimiet is het maximale bedrag wat wij op jouw klant open kunnen staan. Als de kredietlimiet van jouw klant voldoende is, dan kopen wij jouw factuur.

Dat werkt als volgt: Jouw klant of opdrachtgever krijgt een kredietlimiet van € 30.000,-. Vervolgens verkoop jij een factuur van € 10.000,- dan staat er nog € 20.000,- euro open. Dit betekent dat je nog meer facturen kunt verkopen! Zodra jouw klant aan ons betaald wordt de kredietlimiet weer terug aangevuld.

Hoewel de kans klein is, kan het toch voorkomen dat er nog een ondernemer is die zijn facturen verkoopt op dezelfde klant of opdrachtgever. Als dat het geval is kondigen wij netjes aan dat ons limiet mogelijk wordt verdeeld. Zo sta jij nooit plotseling voor een verrassing.

 

Vraag nu een (gratis) kredietcheck aan!

Dat verschilt per dag. Dat kan vandaag nog heel goed zijn, maar als jouw klant morgen besluit een cruiseboot te kopen kan dat opeens heel anders zijn. Daarom kun je niet blind vertrouwen op een kredietcheck. In ons portaal zul je geen kredietlimiet zien staan, misschien denk jij dan dat er iets mogelijk is terwijl wij net op datzelfde moment de limiet aan het heroverwegen zijn. Gelukkig mag jij als klant dit altijd aan ons vragen! Voor niets, noppes, nada, niente.

Al klant bij ons? Vraag hier een nieuw kredietlimiet aan

Mijn factuur verkopen

Meer weten of kennismaken?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of gewoon een keer kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  *verplicht veld

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Uiteraard worden jouw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk onze Privacy Statement.

  Misschien ook leuk om te lezen

  Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen

  Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen

  #financiering

  De betaaltermijn voor grootbedrijf is per 1 juli 2022 30 dagen voor mkb en zzp leveranciers en dienstverleners. Dit is alles wat jij erover moet weten.

  Lees meer
  Werkkapitaal: Wat is het? En waarom is het belangrijk?

  Werkkapitaal: Wat is het? En waarom is het belangrijk?

  #financiering

  Wat is werkkapitaal en waarom in het belangrijk voor MKB ondernemers?

  Lees meer
  Liquide middelen: wat zijn het? En waarom zijn ze relevant?

  Liquide middelen: wat zijn het? En waarom zijn ze relevant?

  #financiering

  Liquide klinkt erg als het Engelse woord “liquid” wat vloeibaar betekent en laat vloeibaar nou net een hele goede beschrijving van liquide zijn. Vloeibaar. Liquide middelen kunnen snel alle kanten op vloeien. Begrijp je?

  Lees meer

  Kan ik je helpen?

  Zit je nog met een vraag over onze kredietcheck? Stel jouw vraag; ik help je graag verder.

  Ik wil graag teruggebeld worden.

  Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

   *verplicht veld

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
   Wij staan voor je klaar!

   Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

    Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    *verplicht veld

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
    Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement