Terug naar kennis overzicht

Gratis kredietcheck – vraag nu aan!

Of wij een gratis kredietcheck doen? Ja tuurlijk doen we die! Iedere factoringmaatschappij voert zo’n kredietcheck uit. Veel zeggen dat ze het gratis doen voor jou – doen ze ook – maar ze doen het vooral voor zichzelf. Wij vertellen je graag het eerlijke verhaal. Want hoe werkt een kredietcheck nou precies en wat heb je eraan? En hoe vraag je zo’n kredietcheck aan bij Voldaan, want je bent hier natuurlijk met een reden. We got you!

In deze blog

Een kredietcheck bij elke aanmelding, vinden wij standaard

Met een kredietcheck krijg je inzicht in de kredietwaardigheid van een bedrijf. Dit is heel handig, ook voor ons! Bij iedere nieuwe aanmelding controleren wij standaard (oftewel gratis!!!) jouw klant of opdrachtgever. Na de verkoop van jouw factuur loop je geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet wordt betaald is dat op onze kosten. Wij willen dit risico voor onszelf zoveel mogelijk beperken en dus doen wij altijd een kredietcheck en die gegevens delen we natuurlijk graag met jou!

Wat is een kredietcheck?

Met een kredietcheck krijg je inzicht in de financiële status van een bedrijf. Er is niet één standaard manier om een kredietcheck te bepalen. Vaak geldt hoe meer informatie over het bedrijf, hoe betrouwbaarder de kredietcheck. Onze systemen halen data uit verschillende bronnen en controleren o.a. de volgende onderdelen:

Algemene bedrijfsinformatie
Leeftijd van het bedrijf, sector etc.

Financiële gegevens
Is er voldoende betaalcapaciteit

Betaalgeschiedenis
De betaalervaring van de klant bij ons en andere bedrijven.

Frauderisico
Is het bedrijf betrokken geweest bij fraude?

Uit al deze informatie bepalen onze slimme systemen de kredietwaardigheid van jouw klant. Dit vertalen wij in een kredietlimiet. Valt jouw factuur binnen het limiet? Dan kunnen wij jouw factuur direct overnemen en staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening.

Wat is een kredietlimiet?

Een kredietlimiet is het maximale bedrag wat wij op jouw klant open kunnen staan. Als de kredietlimiet van jouw klant voldoende is, dan kopen wij jouw factuur.

Dat werkt als volgt: Jouw klant of opdrachtgever krijgt een kredietlimiet van € 30.000,-. Vervolgens verkoop jij een factuur van € 10.000,- dan staat er nog € 20.000,- euro open. Dit betekent dat je nog meer facturen kunt verkopen! Zodra jouw klant aan ons betaald wordt de kredietlimiet weer terug aangevuld.

Hoewel de kans klein is, kan het toch voorkomen dat er nog een ondernemer is die zijn facturen verkoopt op dezelfde klant of opdrachtgever. Als dat het geval is kondigen wij netjes aan dat ons limiet mogelijk wordt verdeeld. Zo sta jij nooit plotseling voor een verrassing.

 

Vraag nu een (gratis) kredietcheck aan!

Dat verschilt per dag. Dat kan vandaag nog heel goed zijn, maar als jouw klant morgen besluit een cruiseboot te kopen kan dat opeens heel anders zijn. Daarom kun je niet blind vertrouwen op een kredietcheck. In ons portaal zul je geen kredietlimiet zien staan, misschien denk jij dan dat er iets mogelijk is terwijl wij net op datzelfde moment de limiet aan het heroverwegen zijn. Gelukkig mag jij als klant dit altijd aan ons vragen! Voor niets, noppes, nada, niente.

Al klant bij ons? Vraag hier een nieuw kredietlimiet aan

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen