Terug naar kennis overzicht

5 voordelen van het verkopen van je vordering

Vordering verkopen? Je hoort het steeds vaker - ondernemers die hun factuur verkopen. En dat is niet zo gek, want steeds meer ZZP’ers en MKB’ers ontdekken de voordelen van factoring. We leggen je precies uit hoe je een vordering verkoopt en we hebben de grootste voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Solvabiliteit

In deze blog

Vordering verkopen? Zó werkt het

Verkoop nu jouw vordering en ontvang morgen je geld. In slechts 3 stappen staat het geld op jouw rekening. Het werkt namelijk heel eenvoudig.

1. Meld je gratis aan
Maak een account aan via onze website of de Voldaan app. Wij beoordelen de aanvraag binnen 24 uur, daarna kun je direct aan de slag.

2. Verkoop jouw vordering
Upload jouw B2B factuur al vanaf € 100,- in het portaal of via de app en ontvang binnen 24 uur jouw geld.

3. Houd zelf de regie
Bepaal zelf wanneer, welke en hoeveel vorderingen je wilt verkopen.

5 voordelen van het verkopen van je vordering

Het verkopen van je vordering kent veel voordelen. Het is niet voor niets een van de snelst groeiende vormen van alternatieve financieringen. Het werkt snel (in 24 uur), eenvoudig en is compleet digitaal. Het verkopen van je vordering lost de nummer 1 ergernis op van veel ZZP’ers en MKB’ers, namelijk te laat of niet betalende klanten. En dat is nog niet alles, het verkopen van je vordering biedt ook de volgende voordelen:

Nooit meer wachten op jouw betaling

Jij ontvangt voortaan altijd binnen 24 uur jouw geld!

Het debiteurenbeheer wordt geregeld

Na de verkoop ben jij volledig ontzorgd. Wij regelen het debiteurenbeheer met goed fatsoen.

100% verzekerd

Jij houdt de regie en bepaalt zelf wanneer, welke en hoeveel vordering je verkoopt.

Je werkt per vordering

Daarom ben je als starter ook welkom bij Voldaan.

Geschikt voor startende ondernemers

Wij vragen nooit naar jaarcijfers of andere garanties. Uitermate geschikt voor start ups en ZZP’ers. Een aanvraag indienen, was nog nooit zo makkelijk.

Nadelen vordering verkopen

De voordelen van het verkopen van een vordering gaan op voor iedere ondernemer. Maar net als bij andere zakelijke financieringen zijn er ook een aantal nadelen.

Factoringmaatschappij krijgt inzicht in jouw facturen

Kies voor een betrouwbare partij die bijvoorbeeld is aangesloten bij Faan de belangenverenging van de factoringbanche en Stichting MKB financiering, zoals wij 😉!

Vordering wordt niet gekocht

Iedere factoringmaatschappij beoordeelt een factuur op zijn eigen manier, dit zijn onze spelregels. Voldoet jouw factuur niet aan onze spelregels? Dan zul je alsnog moeten wachten op jouw geld.

Kosten vordering verkopen

Voor die kosten ben je wel volledig ontzorgt en krijg je jouw vordering voor 100% betaald (minus onze fee) en is het risico op wanbetaling voor 100% gedekt.

Openstaande vordering verkopen? In 24 uur je geld

In één dag afrekenen met jouw openstaande vorderingen? Dat kan! Verkoop jouw niet vervallen vordering voor 14.00 uur, dan betalen wij deze binnen 24 uur uit. Jouw aanmelding verloopt snel en eenvoudig: meld je aan via de website of onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen 24 uur. Daarna kun je direct aan de slag met het verkopen van jouw vorderingen!

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen