Terug naar blogoverzicht

Alternatieve financiering

Alternatieve financiering is financiering die niet van een bank komt. Ben jij als ondernemers op zoek naar extra krediet? Dan kan alternatieve financiering een uitkomst bieden. Zeker als startende ZZP’er of MKB’er kan het lastig zijn om aan een financiering van de bank te komen, doordat de zekerheden vaak nog ontbreken. In deze blog hieronder leggen wij de verschillende vormen van alternatieve financiering uit.

Alternatieve financiering

Alternatieve financiering voor MKB en ZZP

Als MKB’er of ZZP’er wil je niet alleen de continuïteit waarborgen, maar ook verdere groei realiseren. Voor de financiering van groei is het wel van belang om over voldoende liquiditeit te beschikken. Daarnaast kun je ook bancaire of alternatieve financiering aantrekken. Aankloppen bij de bank voor het aanvragen van een bedrijfskrediet of lening is vaak de eerste en meest logische stap.

Voor veel startende ZZP’ers en MKB’ers is het echter moeilijk om financiering via de bank rond te krijgen. Daarom zijn ze vaker op hun liquide middelen aangewezen. Maar wanneer debiteuren de betalingstermijn niet nakomen of facturen zelfs helemaal niet betalen, komt de liquiditeitspositie in gevaar. En daarmee ook de financiering van groeiplannen. Nu vraag jij je waarschijnlijk af: welke alternatieve financieringsmogelijkheden zijn er, om in mijn financieringsbehoefte te voorzien?

Alternatieve financieringsvormen voor ZZP-ers en MKB-ers

Naast bancaire financiering bestaan er gelukkig ook alternatieve vormen van financiering voor ZZP’ers en MKB’ers. Enkele voorbeelden hiervan zijn crowdfunding, microkredieten, MKB-kredieten, leasing en factoring. Voldaan verzorgt deze laatstgenoemde vorm van alternatieve financiering: wij nemen jouw facturen binnen één dag over en jij krijgt binnen 24 uur betaald. Met debiteurenfinanciering ben je dus snel verzekerd van extra liquiditeit. Verkoop jouw openstaande facturen voor 14.00 uur aan ons en jouw geld staat binnen 1 werkdag op jouw rekening!

Wil je meer weten over alternatieve financieringsvormen? Kijk dan eens op de website van de Kamer van Koophandel.

Waarom factoring als alternatieve financieringsvorm?

Heb jij dringend extra liquiditeit nodig, of extra liquide middelen voor het realiseren van groei? Benut dan de mogelijkheden van het verkopen van jouw factuur, ook wel factoring genoemd. Deze vorm van alternatieve financiering biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is dat je snel over extra liquiditeit beschikt. En doordat je zelf de regie houdt over de financiering van debiteuren, kunt je volledig sturen op kosten.

Kies je voor factoring, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw debiteurenbeheer. Dat regelt Voldaan voor jou. Wij kopen jouw factuur en maken het geld binnen 24 uur aan je over. Snel, eerlijk, zoals het hoort. Met deze vorm van alternatieve financiering behoort het wachten op de betaling van debiteuren tot het verleden: jouw financieringsbehoefte wordt direct beantwoord.

Mijn factuur verkopen

Flexibele vorm van debiteurenfinanciering

Waarom zou je kiezen voor de alternatieve financieringsmogelijkheid van Voldaan? Wij nemen jouw facturen binnen één dag over en dat doen we met goed fatsoen. Je houdt altijd de regie en beslist zelf welke facturen je wel en welke je niet aan ons verkoopt. Onze factoring service is daarnaast ook zeer toegankelijk. Waar je bij de aanvraag van bancaire financiering aan strenge voorwaarden moet voldoen, hoef je bij Voldaan geen jaarcijfers of andere garanties te overleggen. Je staat dus ook niet persoonlijk borg. Helemaal niets behalve de factuur. Heeft de bank je afgewezen, omdat je niet genoeg vet op de botten hebt? Je bent van harte welkom bij ons!

Jouw aanmelding voor debiteurenfinanciering is binnen 24 uur geregeld en jouw contract is dagelijks opzegbaar. Ook het verkopen van facturen gaat snel en eenvoudig via de Voldaan app of ons portaal. Wanneer je een factuur voor 14.00 uur bij ons indient, wordt de vordering nog op dezelfde werkdag voldaan. De kosten van factoring? Die zijn transparant: voor elke verkochte factuur betaal je een vast percentage van 4, 5 of 6% (afhankelijk van de betalingstermijn) en verder niets. Hierin zijn wij uniek in Nederland: al onze concurrenten hebben verborgen kosten. Kortom, een snellere, flexibelere en transparantere vorm van alternatieve financiering is er niet!

Heb je direct behoefte aan financiering? Meld je nu aan!

Heb je financieringsbehoeften op korte termijn? Kies er dan voor om jouw debiteurenbeheer aan Voldaan uit te besteden, zodat jouw liquiditeit continu op peil blijft. Meld je vandaag nog aan voor deze vorm van alternatieve financiering en profiteer direct van de vele voordelen. Wel zo fijn: factoring is bij ons dagelijks opzegbaar, je zit dus nergens aan vast.

Mijn factuur verkopen

Meer weten of kennismaken?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of gewoon een keer kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  *verplicht veld

  Uiteraard worden jouw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk onze Privacy Statement.

  Kan ik je helpen?

  Zit je nog met een vraag over alternatieve financiering? Stel jouw vraag; ik help je graag verder.

  Ik wil graag teruggebeld worden.

  Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

   *verplicht veld

   Wij staan voor je klaar!

   Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

    Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    *verplicht veld

    Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement

    Maak nu je account aan!

    Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je facturen, hebben we een aantal gegevens nodig. We leren je graag eerst wat beter kennen!

    Heb je vragen of wil je graag persoonlijk contact? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan bellen wij je zo snel mogelijk terug!

      Meld hier jouw relatie aan!

      Vul de gegevens van jouw relatie in en wij bellen jouw relatie zo spoedig mogelijk op.

      Gegevens medewerker      Bedrijfsgegevens      Opmerkingen

       Kennismaken

       Fijn dat je wilt kennismaken. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.