Terug naar blogoverzicht

Geen openstaande facturen meer

Hoe zorg je ervoor dat jouw openstaande facturen op tijd worden betaald? Leg openstaande facturen niet zomaar opzij, het is belangrijk dat je een proactief debiteurenbeheer voert. In deze blog geven wij verschillende tips hoe je jouw debiteurenbeheer kunt verbeteren! Dus lees snel verder.

openstaande facturen

Openstaande facturen verkopen?

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met debiteuren, die facturen te laat betalen. Maar wat als na het versturen van de zoveelste betalingsherinnering de factuur nog steeds niet is betaald? Het innen van openstaande facturen is niet alleen tijdsintensief, maar kost je ook geld. Sterker nog: met iedere dag dat een vordering langer openstaat, wordt het risico groter dat je in liquiditeitsproblemen komt. Om te voorkomen dat je geen geld laat liggen, is het belangrijk om een proactief debiteurenbeheer te voeren. Dit kan je zelf doen of laten doen, door bijvoorbeeld jouw openstaande facturen te verkopen

Debiteurenbeheer verbeteren

Hoe kan je voorkomen dat je lang met een openstaande factuur blijft zitten? Het verbeteren van jouw debiteurenbeheer is een goede eerste stap. Wij geven je een aantal praktische tips voor het verlagen van de DSO (Days Sales Outstanding), oftewel het verkorten van het aantal dagen dat facturen openstaan:

 • Verstuur je factuur zo snel mogelijk na de levering van jouw product of dienst.
 • Hanteer een korte betalingstermijn.
 • Neem telefonisch contact op met de debiteur, na het verstrijken van de betaaltermijn.
 • Verstuur tijdig de eerste betalingsherinnering voor jouw openstaande factuur.
 • Stuur een tweede herinnering, na afloop van de termijn gesteld in jouw eerste herinneringsfactuur.
 • Start een incasso traject, als de vordering ook na een derde herinnering onbetaald blijft.

Een vordering verkopen

Wil je direct jouw liquiditeit verbeteren? Verkoop dan jouw openstaande, niet vervallen factuur. Voldaan neemt jouw vordering binnen één dag over en je beschikt binnen 24 uur over jouw geld. Het grootste voordeel van factoring is dat je geen omkijken meer heeft naar het innen van openstaande vorderingen. Jij hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken over jouw debiteuren, die te laat of niet betalen. Want Voldaan neemt jouw debiteurenbeheer uit handen en doet dat met goed fatsoen!

Ontdek meer over onze werkwijze

Hoe werkt de verkoop van openstaande facturen?

Het innen van openstaande facturen regel je in slechts 2 stappen. Maak een account aan, dat kan via onze website, of nog sneller: via de Voldaan app. Binnen 24 uur is jouw aanmelding geregeld. Stap 2: zodra je klant bent bij Voldaan kan je direct van start met het indienen van de eerste openstaande factuur.

Direct een openstaande factuur innen

Wil je direct jouw openstaande facturen innen? Dat kan! Verkoop jouw niet vervallen factuur voor 14.oo uur en wij betalen deze binnen 1 werkdag. Het indienen van een openstaande factuur gaat snel en gemakkelijk: gebruik ons online portaal of de handige app. Het voordeel van onze app is dat je de factuur direct kunt scannen en verkopen, ongeacht waar je bent.

Ga direct aan de slag!

Zeg vaarwel tegen de betalingsherinnering

Kies je voor factoring via Voldaan, dan is het sturen van betalingsherinneringen de verleden tijd! Verkoop al jouw openstaande facturen en wij maken het geld binnen 24 uur over.  Onze tarieven zijn transparant en voor iedereen gelijk. Je betaalt een vast percentage voor elke factuur en verder niets. Zo weet je vooraf dus precies waar je aan toe bent. Nog een voordeel: onze service kan je dagelijks opzeggen, dus probeer het verkopen van een openstaande factuur direct uit. Je zit nergens aan vast, want je kunt ons dagelijks opzeggen. Meer weten over factoring? Lees onze blog en kom er direct achter wat de voor- en nadelen zijn van factoring.

Meld je direct aan!

Meer weten of kennismaken?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of gewoon een keer kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  *verplicht veld

  Uiteraard worden jouw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk onze Privacy Statement.

  Kan ik je helpen?

  Zit je nog met een vraag over jouw openstaande factuur? Stel jouw vraag; ik help je graag verder.

  Ik wil graag teruggebeld worden.

  Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

   *verplicht veld

   Wij staan voor je klaar!

   Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

    Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    *verplicht veld

    Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement

    Maak nu je account aan!

    Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je facturen, hebben we een aantal gegevens nodig. We leren je graag eerst wat beter kennen!

    Heb je vragen of wil je graag persoonlijk contact? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan bellen wij je zo snel mogelijk terug!

      Meld hier jouw relatie aan!

      Vul de gegevens van jouw relatie in en wij bellen jouw relatie zo spoedig mogelijk op.

      Gegevens medewerker      Bedrijfsgegevens      Opmerkingen

       Kennismaken

       Fijn dat je wilt kennismaken. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.