Terug naar blogoverzicht

Liquiditeit verbeteren

Goed liquiditeitsbeheer houdt jouw onderneming financieel gezond. Daarom zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren, om hun cashflow en liquiditeit te verbeteren. Ook het debiteurenbeheer speelt hierbij een belangrijke rol. Want debiteuren die een factuur te laat of zelfs helemaal niet betalen, brengen jouw liquiditeitspositie in gevaar. Lees hier wat je kunt doen om je liquiditeit te verbeteren.

Liquiditeit verbeteren

Hoe kan je jouw liquiditeit verbeteren? Stuur op cashflow

Elke ondernemer ziet natuurlijk graag dat alle openstaande facturen zo snel mogelijk worden betaald, zodat er altijd voldoende liquiditeit aanwezig is. De praktijk wijst helaas uit dat de meerderheid van ZZP’ers en MKB’ers lang moet wachten op de betaling van hun facturen. De wettelijke betaaltermijn wordt zelfs regelmatig opgerekt en overschreden. Met als gevolg dat er onvoldoende liquide middelen beschikbaar zijn, het werkkapitaal niet optimaal is en uiteindelijk ook de solvabiliteit verslechtert.

Optimaliseer het werkkapitaal en verbeter jouw solvabiliteit

Voor het verbeteren van jouw liquiditeit is het dus van groot belang dat debiteuren snel betalen. Voldaan helpt je bij het voeren van een proactief debiteurenbeheer en doet dat met goed fatsoen. Wij nemen jouw nog niet vervallen facturen binnen één dag over en je beschikt binnen 24 uur over extra liquide middelen. En doordat je exact weet wanneer de betaling van jouw factuur wordt gedaan, kan je volledig sturen op cashflow. Op deze manier kan je nog effectiever jouw liquiditeit vergroten, het werkkapitaal beter beheersen en jouw solvabiliteit verbeteren.

Mijn factuur verkopen

4 manieren om liquiditeit te verhogen én op orde te houden

Natuurlijk wil je niet alleen jouw liquiditeit snel verhogen, maar ook op orde houden. Wij geven je 4 tips:

 1. Verstuur jouw facturen op tijd
  Wacht niet te lang met het versturen van jouw facturen. Want hoe sneller je deze verstuurt, des te eerder je betaald krijgt. Zorg daarnaast ook altijd voor een overzichtelijke factuur.

 

 1. Communiceer de betalingstermijn van jouw factuur
  Wanneer je facturen verstuurt, vermeld dan ook altijd duidelijk de betaaltermijn die je hanteert. Maak indien nodig ook concrete betalingsafspraken met jouw debiteuren en leg deze afspraken vast in jouw offerte, contract of factuur.

 

 1. Voer een actief debiteurenbeheer
  Hoe beter het beheer van debiteuren, hoe sneller jouw facturen worden betaald. Neem dus altijd contact op met een debiteur, zodra de betalingstermijn is verstreken. Stuur ook tijdig betalingsherinneringen en aanmaningen.

 

 1. Benut de voordelen van financiering
  Wil je zo snel mogelijk jouw liquide middelen vergroten? Verkoop dan jouw facturen aan Voldaan en ontvang jouw geld al binnen 24 uur! Met factoring profiteert je niet alleen van een zeer korte betaaltermijn, maar ook van:
 • Een directe verbetering van jouw liquiditeit
 • Een goede kasstroom
 • Een optimaal debiteurenbeheer

 

Binnen 24 uur een betere cashflow? Kies voor factoring

Heb je wel eens last van kasstroom- en liquiditeitsproblemen, omdat debiteuren te laat of niet betalen? Voldaan biedt dé oplossing: verhoog direct jouw liquiditeit door jouw facturen voor een vaste prijs aan ons te verkopen. Zonder verborgen kosten, die onze concurrenten wél berekenen. Snel, eerlijk en transparant, zoals het hoort. Sterker nog, wij zorgen ervoor dat je binnen 24 uur jouw cashflow verbetert. Dien de factuur voor 14.00 uur bij ons in en je beschikt dezelfde werkdag nog over extra liquide middelen.

Factuur verkopen? Zó werkt het

Voldaan verzorgt de financiering van jouw debiteuren

Wil je direct aan de slag met het verbeteren van jouw liquiditeit? Jouw aanmelding bij Voldaan is zo geregeld: meld je aan via de website of download de Voldaan app. Want met onze innovatieve app verloopt jouw aanvraag nóg makkelijker en sneller. Met als extra voordeel dat je vandaag nog de eerste facturen kunt verkopen. Wist je overigens al dat het contract dagelijks opzegbaar is? Je zit dus nergens aan vast. Probeer factoring gewoon een keer uit, door eenmalig een factuur te verkopen.

Mijn factuur verkopen

Meer weten of kennismaken?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of gewoon een keer kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  *verplicht veld

  Uiteraard worden jouw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk onze Privacy Statement.

  Kan ik je helpen?

  Zit je nog met een vraag over jouw liquiditeit? Stel jouw vraag; ik help je graag verder.

  Ik wil graag teruggebeld worden.

  Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

   *verplicht veld

   Wij staan voor je klaar!

   Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

    Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    *verplicht veld

    Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement

    Maak nu je account aan!

    Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je facturen, hebben we een aantal gegevens nodig. We leren je graag eerst wat beter kennen!

    Heb je vragen of wil je graag persoonlijk contact? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan bellen wij je zo snel mogelijk terug!

      Meld hier jouw relatie aan!

      Vul de gegevens van jouw relatie in en wij bellen jouw relatie zo spoedig mogelijk op.

      Gegevens medewerker      Bedrijfsgegevens      Opmerkingen

       Kennismaken

       Fijn dat je wilt kennismaken. Vul hiernaast jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.