Terug naar blogoverzicht

Debiteurenbeheer uitbesteden

Overweeg jij om je debiteurenbeheer uit te besteden? Dat is helemaal geen gek idee. Elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met debiteurenbeheer, maar deze taak is niet iedereen op het lijf geschreven. Veel ondernemers voelen zich onprettig zodra ze achter hun (zuur)verdiende geld aan moeten gaan. Het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer kan jou direct veel tijd besparen en je beschikt al binnen 24 uur over je geld. Wij leggen je alles uit over het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken!

Debiteurenbeheer uitbesteden

Wat is debiteurenbeheer

Een debiteur is een klant die nog moet betalen. Debiteurenbeheer wordt toegepast, zodat openstaande facturen binnen de gestelde termijn worden betaald. Wanneer je niet tijdig of inconsequent omgaat met jouw debiteurenbeheer, kan dit ervoor zorgen dat je niet of niet op tijd over jouw geld beschikt. En dit heeft dan weer een negatieve invloed op jouw cashflow. Het voeren van een goed debiteurenbeheer is dus van groot belang voor een succesvolle onderneming! Maar wat als je niet zelf de expertise in huis hebt? Of als je er niet voldoende tijd en energie in kan stoppen? Overweeg dan om je debiteurenbeheer uit te besteden en voorkom incassotrajecten. Bij Voldaan krijg je direct jouw geld en ben je voor 100% verzekerd.

Hoe werkt het?

Wij gaan zorgvuldig en professioneel om met de afwikkeling van jouw facturen. Wanneer je een factuur aan ons verkoopt, nemen we contact op met jouw klant of opdrachtgever. Ook dit doen we met goed fatsoen. Wij vragen jou dan ook eerst om ons goed te introduceren bij jouw klant. Zo zorgen we er samen voor dat de relatie tussen jou en jouw klant zo sterk mogelijk blijft.

Stap 1: Meld je aan

Meld je aan bij Voldaan. Je bepaalt zelf wanneer je welke facturen wil verkopen. Wist je dat het contract dagelijks opzegbaar is? Je zit dus nergens aan vast.

Stap 2: Verstuur jouw factuur

Verstuur de factuur in eigen opmaak naar jouw klant met ons in de cc. Enkel een vermelding (onderaan de factuur) van een samenwerking met Voldaan is nodig.

Stap 3: Dien jouw factuur in

Dit kan in de Voldaan app of het online portaal.

Stap 4: Controle

Met behulp van slimme technologie wordt jouw factuur automatisch gecontroleerd.

Stap 5: Binnen 24 uur geld op je rekening

Wordt de factuur geaccepteerd? Dan staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening.

Stap 6: Debiteurenbeheer

Wij gaan zorgvuldig en professioneel om met de afwikkeling van jouw factuur.

Mijn factuur verkopen

Wat kost het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer?

De kosten van het debiteurenbeheer zijn transparant en voor iedereen gelijk. Jouw factuur wordt binnen één dag betaald, tegen een vergoeding van 4, 5 of 6% (afhankelijk van de betaaltermijn op jouw factuur). Je betaalt de tarieven zoals die bij ons overal openlijk worden vermeld en verder niets. Zó weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk en transparant, vinden wij. Achteraf komen wij dus nooit bij je terug met verborgen of onverwachte kosten.

Een voorbeeld: je wilt een factuur met een betalingstermijn van 30 dagen aan ons verkopen. Dien je de factuur vóór 14.00 uur in en is deze door ons geaccepteerd, dan maken we dezelfde werkdag nog 96% van het factuurbedrag (inclusief BTW) over.

Bekijk onze kosten

De voor- en nadelen van debiteurenbeheer uitbesteden

We merken dat sommige ondernemers nog wat huiverig zijn over het uitbesteden van hun debiteurenbeheer. Het gaat om immers om geld én om klantcontacten die vaak gevoelig liggen. Wat zijn de voor- en nadelen van het uitbesteden van debiteurenbeheer? We beginnen met de voordelen.

Voordelen

Het uitbesteden van debiteurenbeheer kent veel voordelen, het levert niet alleen veel tijd op, maar ook een snelle betaling van je facturen.

 • Meer tijd

  Jij kunt je weer bezighouden met waar jij goed in bent: ondernemen!

 • Nooit meer wachten op jouw zuurverdiende centjes.

  Bij Voldaan staat jouw geld binnen 24 uur gegarandeerd op je rekening.

 • Wij houden het graag simpel & transparant.

  Onze kosten zijn voor iedereen gelijk! En met de Voldaan app kun je gemakkelijk jouw facturen insturen.

 • Wij vragen geen jaarcijfers, borgstelling of andere garanties.

  Daarom ben je als starter ook welkom bij Voldaan.

 • Jij bent 100% verzekerd

  Wij dragen de volledige debiteurenrisico’s van laat- of non betalers. Zo hoef je niet langer achter jouw eigen geld aan.

 • Goed excuus

  Wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor het innen van facturen, ga je er misschien toch wat voorzichtiger mee om. Bij uitbesteding kun je Voldaan ‘de schuld geven’ van een streng (doch rechtvaardig) betalingsbeleid.

 • Een dagelijks opzegbaar contract.

  Bij Voldaan zit je nergens aan vast.

 

Nadelen

Dat het uitbesteden van debiteurenbeheer voordelen heeft, is inmiddels wel duidelijk. Maar net als bij andere zakelijke financieringen zijn er ook een paar nadelen:

 • Het kan zijn dat je factuur niet wordt overgenomen

  Bij een te groot financieel risico, kan het zijn dat we de factuur niet kunnen overnemen. In dit geval, zul je alsnog moeten wachten op jouw geld.

 • Aan het gebruik van factoring zitten (natuurlijk) kosten verbonden.

  Voor die kosten ben je wel direct ontzorgd van jouw debiteurenbeheer.

 • Minder invloed

  Als ondernemer houd je je klanten graag te vriend. Je kunt de manier waarop jouw klanten benaderd en behandeld worden minder goed beïnvloeden. Toch verzekeren wij je ervan dat wij altijd zeer zorgvuldig omgaan met relatie tussen jou en je klant.

Mijn factuur verkopen

Debiteurenbeheer uitbesteden via Voldaan

Dankzij Voldaan is het sturen van een betalingsherinnering verleden tijd. Dit geldt ook voor de lange betalingstermijn van jouw facturen: wij verkorten de betaaltermijn tot nog maar 1 dag! Je hoeft dus geen 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen of zelfs langer te wachten op de betaling. Bovendien is onze service dagelijks opzegbaar. Probeer het verkopen van een factuur eens een keer uit en ontdek zelf de vele voordelen van debiteuren uitbesteding. Lees hier 10 tips voor een succesvol debiteurenbeheer.

Elke ZZP’er en MKB’er kan zich bij Voldaan voor factoring aanmelden. Jouw aanmelding verloopt bij ons snel en eenvoudig: meld je aan via de website of download onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen 24 uur. Daarna kun je direct aan de slag met het verkopen van jouw facturen. Het aanmelden is geheel kosteloos en je zit tenslotte nergens aan vast, want het contract is dagelijks opzegbaar.

Mijn factuur verkopen

Meer weten of kennismaken?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of gewoon een keer kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  *verplicht veld

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Uiteraard worden jouw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk onze Privacy Statement.

  Misschien ook leuk om te lezen

  Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen

  Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen

  #financiering

  De betaaltermijn voor grootbedrijf is per 1 juli 2022 30 dagen voor mkb en zzp leveranciers en dienstverleners. Dit is alles wat jij erover moet weten.

  Lees meer
  Werkkapitaal: Wat is het? En waarom is het belangrijk?

  Werkkapitaal: Wat is het? En waarom is het belangrijk?

  #financiering

  Wat is werkkapitaal en waarom in het belangrijk voor MKB ondernemers?

  Lees meer
  Liquide middelen: wat zijn het? En waarom zijn ze relevant?

  Liquide middelen: wat zijn het? En waarom zijn ze relevant?

  #financiering

  Liquide klinkt erg als het Engelse woord “liquid” wat vloeibaar betekent en laat vloeibaar nou net een hele goede beschrijving van liquide zijn. Vloeibaar. Liquide middelen kunnen snel alle kanten op vloeien. Begrijp je?

  Lees meer

  Kan ik je helpen?

  Zit je nog met een vraag over het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer? Stel jouw vraag; ik help je graag verder.

  Ik wil graag teruggebeld worden.

  Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

   *verplicht veld

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
   Wij staan voor je klaar!

   Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

    Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    *verplicht veld

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
    Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement