Terug naar blogoverzicht

Betalingsherinnering

Het is de irritatie van iedere ondernemer – een betalingsherinnering versturen, omdat jouw facturen niet worden voldaan. Gelukkig bieden wij je een snelle oplossing, zodat jij weer kunt focussen op wat er echt toe doet: ondernemen. Lees snel verder!

Betalingsherinnering

Geen reactie op betalingsherinnering factuur: wat nu?

Heb jij wel eens te maken met debiteuren die jouw facturen niet op tijd betalen? Dan ben je niet alleen: in de praktijk komt het steeds vaker voor dat de betalingstermijn van een factuur flink wordt overschreden. Als de termijn is verstreken is afwachten geen optie, want dan kan je in liquiditeitsproblemen komen. Dus je stuurt een eerste betalingsherinnering naar de debiteur, maar de betaling van de openstaande factuur blijft uit. Ook na het versturen van een aanmaning (tweede herinnering) heb je nog geen betaling ontvangen. Zelfs op de tweede en laatste aanmaning krijg je geen enkele reactie. Wat nu?

Herinneringsfactuur sturen is verleden tijd

Iedere ondernemer, klein of groot, wordt zo nu en dan geconfronteerd met debiteuren, die te laat betalen. Sterker nog, soms worden facturen ook na het sturen van een derde betalingsherinnering niet betaald. Het inschakelen van een incassobureau is dan vaak de volgende stap. Vaak wordt geadviseerd om de onbetaalde factuur uit handen te geven, zodra de uiterste betalingstermijn van de derde herinneringsfactuur – de laatste aanmaning – is verstreken. Een incassobureau gaat in feite achter jouw geld aan. Pas wanneer het incassobureau het geld van jouw debiteur heeft ontvangen, krijg jij je geld. Dit kan in sommige gevallen lang duren.

Een alternatief voor het incassobureau?

Maar als drukke ondernemer zit jij natuurlijk niet te wachten op een incassoprocedure, want zo’n procedure kost tijd en geld. Wat is het alternatief? Het antwoord is factoring. Verkoop jouw facturen aan Voldaan en zeg vaarwel tegen de betalingsherinnering. Wij nemen de factuur dezelfde dag nog over en het geld staat binnen 24 uur al op jouw rekening! Snel en met goed fatsoen. Zoals het hoort. Wij wachten vervolgens de betalingstermijn af. Mocht jouw debiteur te laat betalen of helemaal niet betalen, dan zijn deze extra kosten voor ons. Je bent bij Voldaan namelijk 100% verzekerd tegen te laat of non-betalers.

De kosten voor het verkopen van een factuur? Die zijn voor iedereen gelijk. Wel zo eerlijk, vinden wij. Je betaalt een vast percentage over jouw factuur en verder niets. Géén verborgen kosten, géén verrassingen.

Mijn factuur verkopen

Al jouw openstaande facturen worden direct betaald

Voldaan koopt al jouw openstaande B2B facturen en zorgt ervoor dat het geld dezelfde werkdag nog op jouw rekening staat. Het enige wat je hoeft te doen is de factuur voor 14.00 uur in te dienen. Dat kan eenvoudig via de Voldaan app of ons portaal. Het voordeel is dat je binnen 24 uur over extra liquiditeit beschikt. Daarnaast heb je geen omkijken meer naar het innen van openstaande facturen of het opstellen van herinneringsbrieven en het versturen van betalingsherinneringen naar debiteuren, die nog niet hebben betaald. Met factoring profiteert je dus van een optimaal debiteurenbeheer, zonder dat je ook maar één herinneringsfactuur hoeft te versturen.

Laat jouw debiteurenbeheer uitbesteden aan Voldaan

Wil jij ook jouw debiteurenbeheer uitbesteden, zodat je geen omkijken meer heeft naar de betaling van openstaande facturen? Meld je dan aan bij Voldaan en start binnen 24 uur met het verkopen van jouw eerste B2B factuur. Bij ons bepaal je helemaal zelf welke nog factuur je wilt indienen, wanneer je deze wilt verkopen en hoeveel je per maand wilt toesturen. Zo houd jij altijd de regie over jouw debiteurenbeheer.

Wij verkorten de betalingstermijn van iedere factuur

Dankzij Voldaan is het sturen van een betalingsherinnering verleden tijd. Dit geldt ook voor de lange betalingstermijn van jouw facturen: wij verkorten de betaaltermijn tot nog maar 1 dag! Je hoeft dus geen 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen of zelfs langer te wachten op de betaling. Bovendien is onze service dagelijks opzegbaar. Probeer het verkopen van een factuur gewoon eens een keer uit en ontdek zelf de vele voordelen van factoring.

Mijn factuur verkopen

Meer weten of kennismaken?

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of gewoon een keer kennismaken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  *verplicht veld

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Uiteraard worden jouw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Precies weten hoe? Bekijk onze Privacy Statement.

  Misschien ook leuk om te lezen

  Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen

  Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen

  #financiering

  De betaaltermijn voor grootbedrijf is per 1 juli 2022 30 dagen voor mkb en zzp leveranciers en dienstverleners. Dit is alles wat jij erover moet weten.

  Lees meer
  Werkkapitaal: Wat is het? En waarom is het belangrijk?

  Werkkapitaal: Wat is het? En waarom is het belangrijk?

  #financiering

  Wat is werkkapitaal en waarom in het belangrijk voor MKB ondernemers?

  Lees meer
  Liquide middelen: wat zijn het? En waarom zijn ze relevant?

  Liquide middelen: wat zijn het? En waarom zijn ze relevant?

  #financiering

  Liquide klinkt erg als het Engelse woord “liquid” wat vloeibaar betekent en laat vloeibaar nou net een hele goede beschrijving van liquide zijn. Vloeibaar. Liquide middelen kunnen snel alle kanten op vloeien. Begrijp je?

  Lees meer

  Kan ik je helpen?

  Zit je nog met een vraag over debiteurenbeheer? Stel jouw vraag; ik help je graag verder.

  Ik wil graag teruggebeld worden.

  Vul jouw gegevens in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

   *verplicht veld

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
   Wij staan voor je klaar!

   Heb je vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

    Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen je graag met het verkopen van jouw eerste factuur. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

    *verplicht veld

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid van Google, en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
    Wij zijn zuinig op jouw privacy. Lees ons Privacy Statement