Terug naar kennis overzicht

Factoring voor freelancers & ZZP’ers

ZZP Factoring is tegenwoordig heel populair en steeds meer ondernemers maken gebruik van deze vorm van snelle financiering. Wil jij als ZZP’er gebruik maken van factoring? Stichting MKB financiering gaf zelfs in een onderzoek aan dat factoring één van de snelst groeiende vormen van alternatieve financiering is! Maar waarom gebruiken zo veel ZZP’ers factoring? Wat zijn de voordelen en hoe gaat factoring precies in zijn werk? Wij leggen het volledig uit in onze blog.

Solvabiliteit

In deze blog

Waarom is ZZP factoring zo populair?

Inmiddels maken veel ZZP’ers en MKB’ers gebruik van factoring. Het groeit aan populariteit en dat is niet zo gek. Factuurfinanciering oftewel American Factoring is een hele snelle en vooral simpele manier om eerder aan je geld te komen. Daarnaast biedt het ook zekerheid, want bij een aantal partijen – zo ook bij Voldaan – ben je voor 100% verzekerd tegen het debiteurenrisico en faillissement.

Er zijn veel verschillende redenen waarom ZZP’ers factoring gebruiken, namelijk:

1. Nooit meer wachten op je geld!
Deze staat natuurlijk bovenaan. Ontvang snel je geld, altijd binnen 24 uur!

2. Geen debiteurenbeheer
Na de verkoop, geen belletjes of herinneringen meer. Dit doen wij voor jou, lekker makkelijk toch?

3. 100% verzekerd tegen wanbetaling
Je loopt geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet betaald wordt, is dat op onze kosten.

4. Vrijheid!
Dat wil toch iedereen? Bepaal zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je verkoopt! Wij werken namelijk altijd per factuur. En je zit nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.

5. Geschikt voor startende ondernemers.
Wij vragen nooit naar jaarcijfers of andere garanties. Ideaal dus voor startende ondernemers. Aanvraag indienen? Dit doe je makkelijk in 15 minuten.

De voordelen factoring voor ZZP’ers

ZZP Factoring via Voldaan biedt de volgende voordelen voor (startende) ondernemer:

Elke factuur binnen 24 uur.

Géén jaarcijfers of andere garanties.

We werken altijd per factuur.

Vaste tarieven, géén verborgen kosten.

Wij kopen jouw factuur voor eens en voor altijd

Volledig ontzorgd: wij regelen alles.

Hoe werkt factoring precies?

Het factoring proces is afhankelijk per factoringmaatschappij. Bij Voldaan werkt het verkopen van een factuur heel eenvoudig: je kunt al jouw niet vervallen B2B facturen verkopen, zo lang jouw klant of opdrachtgever gevestigd is in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland.

Voldaan maakt factoring voor zzp’ers eenvoudig! Zo bepaal jij zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je aan ons verkoopt.

Het verkopen van jouw eerste factuur vrijblijvend uitproberen? Dat kan!

Profiteer van een betalingstermijn van slechts 1 dag op elke factuur. Je aanmelding verloopt snel en eenvoudig bij Voldaan: meld je aan via ons portaal of download onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen 24 uur en doen een gratis kredietcheck op jouw klant of opdrachtgever. Daarna kun je direct aan de slag met het verkopen van jouw facturen. Het aanmelden is geheel vrijblijvend. Je zit tenslotte nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.

Starten het verkopen van jouw eerste factuur? Meld je in 15 minuten aan en beschik morgen over je geld!

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen