Terug naar kennis overzicht

Geld lenen zonder bank, hoe doe je dat?

Geld lenen zonder bank gebeurt steeds vaker in Nederland. De bank is niet langer de enige plek voor ondernemers om aan een financiering te komen. In deze blog leggen we je uit welke mogelijkheden jij hebt als ondernemer, om zonder de bank toch aan extra geld te komen.

In deze blog

Alternatieve financiering is toegankelijker voor veel ondernemers

Financiering die niet afkomstig is van een bank heet alternatieve financiering. Maar waarom kiezen ondernemers voor alternatieve financiering? Geld lenen bij de bank gaat niet iedere ondernemer even gemakkelijk af, vooral voor (startende) ZZP’ers en MKB’ers is het een uitdaging. Er worden vaak om veel verschillende gegevens gevraagd zoals jaarcijfers, minimum omzet, businessplan, liquiditeitsbegroting en IB-gegevens. Geld lenen zonder bank is daarentegen vaak een stuk sneller, gemakkelijk en vergt minder rompslomp.

Tegenwoordig zijn er tal van manieren om als ondernemer aan financiering te komen zonder tussenkomst van de bank. Dit is gelijk ook de moeilijkheid, welke vorm past het beste bij jouw onderneming en is ook het voordeligst?

Geld lenen zonder bank, waar doe je dat?

Is het mogelijk om geld te lenen zonder bank? Jazeker! Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve financiering. Wij zetten de meest bekende vormen voor jou op een rijtje:

  • Familie en vrienden
  • Factuur verkopen
  • Crowdfunding
  • Leasing
  • Financiering uit je eigen bedrijf

 

Geld lenen bij familie en vrienden

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar extra financiering. Toch is het een gemakkelijke en goedkope manier om aan geld te komen. Maak echter wel goede afspraken! Zet deze afspraken op papier en laat dit door beide partijen ondertekenen. Want niks is zo vervelend als een ruzie om geld met jouw naasten.

Zakelijke factuur verkopen

Klus geklaard? Jouw factuur binnen 24 uur betaald. Het verkopen van een zakelijke factuur, oftewel factoring groeit aan populariteit. Het is niet zo vreemd dat steeds meer ondernemers kiezen voor factoring. Je ontvangt jouw geld binnen 24 uur en het werkt flexibel per factuur. Zo bepaal jij wanneer, welke en hoeveel facturen je verkoopt. Een bijkomend voordeel is dat het géén lening is, dus geen rente of aflossing stress. Door jouw factuur uit handen te geven aan Voldaan is de factuur direct voor 100% verzekerd tegen wanbetaling en hoef jij je geen zorgen meer te maken om het debiteurenbeheer. Wij regelen alles met goed fatsoen.

Crowdfunding

Met crowdfunding haal je geld op via een onlineplatform, waarbij een grote groep een bedrag investeert in jouw product of dienst. Na je aanmelding op een crowdfundingplatform begint pas het echte werkt. Voor een succesvolle campagne moet je zoveel mogelijk mensen bereiken en overtuigen van jouw plannen. Dat kost tijd en aandacht, daarnaast ben je niet verzekerd van een goede afloop. Crowdfunding is vooral geliefd onder start-ups, maar het wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt bij vastgoed plannen.

Leasing

Met leasing betaal je voor het gebruik van bedrijfsmiddelen zoals een bus, machine of computer. Je huurt als het waren een object. Hierdoor hoef je niet in één keer een grote investering te doen.

Financiering uit je eigen bedrijf

Het is verstandig om jouw eigen onderneming onder de loep te nemen. Kun je eventueel kosten besparen? Of worden jouw facturen niet op tijd betaald? Een strak debiteurenbeheer is hierbij essentieel. Kijk ook kritisch naar jouw voorraad, een te grote voorraad kost veel geld.

 

Zakelijke lening zonder BKR-toetsing

Ben jij op zoek naar een zakelijke lening zonder BKR-toetsing? Dan is het verkopen van jouw factuur een van de gemakkelijkste manier. Met Voldaan kun je snel over extra werkkapitaal beschikken zonder BKR-toetsing en BKR-registratie. Een aanmelding doe je al in 15 minuten, want wij vragen geen jaarcijfers of andere zekerheden.

In 24 uur je geld met de verkoop van jouw factuur

Jouw factuur voor 14.00 verstuurd? Dan staat het geld morgen op jouw rekening. En dat is nog niet alles want het verkopen van jouw factuur heeft nog veel meer voordelen:

Nooit meer wachten op je geld!
 Deze staat natuurlijk bovenaan. Ontvang snel je geld, altijd binnen 24 uur!

 

Geen debiteurenbeheer.
Na de verkoop, geen belletjes of herinneringen meer. Dit doen wij voor jou, lekker makkelijk toch?

 

100% verzekerd tegen wanbetaling.
Je loopt geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet betaald wordt, is dat op onze kosten.

 

Vrijheid!
Dat wil toch iedereen? Bepaal zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je verkoopt! Wij werken namelijk altijd per factuur. En je zit nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.

 

Geschikt voor startende ondernemers.
Wij vragen nooit naar jaarcijfers of andere garanties. Ideaal dus voor startende ondernemers. Aanvraag indienen? Dit doe je makkelijk in 15 minuten.

Facturen binnen één dag betaald

Snel zakelijk krediet met het verkopen van jouw facturen via Voldaan. Stop met wachten op de betalingstermijn van wel 30, 60 of 90 dagen! Wij verkorte de betalingstermijn met 1 dag, het geld staat namelijk de volgende dag al op jouw rekening.

Jouw aanmelding verloopt bij ons snel en eenvoudig: meld je aan via de website of download onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen één werkdag en doen een gratis kredietcheck op jouw klant of opdrachtgever. Het aanmelden is geheel kosteloos en je zit tenslotte nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.

 

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen