Terug naar kennis overzicht

Zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers

Kan dat: een zakelijke lening afsluiten zonder BKR en jaarcijfers? Dat kan zeker! Sterker nog, je kunt het geld binnen 24 uur op je rekening hebben. Een voorbeeld hiervan is het verkopen van je factuur. In deze blog leggen we je meer uit over zakelijk lenen zonder BKR-registratie en jaarcijfers.

In deze blog

Welke zakelijke leningen zijn er?

Wil je als ondernemer een zakelijke lening afsluiten? Dan heb je meer dan genoeg keus. Zo veel keus zelfs, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder een aantal opties die jij hebt:

Een lineaire of annuïtaire lening

Dit zijn populaire leningen, waarbij je aflost en rente betaalt. Veel zzp’er en mkb’ers kiezen voor een lening op basis van annuïteit. Je betaalt dan een vast maandbedrag (rente en aflossing), de annuïteit. Hoewel het bedrag vaststaat, verandert de verhouding rente en aflossing na een tijd wel. Eerst betaal je meer rente, later meer aflossing. Als je voor een lineaire zakelijke lening kiest, dan neemt het te betalen bruto maandbedrag steeds verder af.

Onderhandse lening

Wil jij lenen bij bijvoorbeeld vrienden, familie of kennissen? Dan kies je voor een onderhandse lening. Dat is een lening op basis van wederzijds vertrouwen. De voorwaarden? Die bepalen jullie in overleg.

Achtergestelde lening

In dit geval komt de geldverstrekker als laatste aan de beurt bij geldproblemen. Mede door dit risico, moet je vaak aan strenge eisen voldoen om zo’n lening af te kunnen sluiten.

Converteerbare lening

Als je niet veel waarde hecht aan aflossen, dan kun je kiezen voor een converteerbare lening. Het is een populair zakelijk krediet om cashflow te genereren. Na een aantal aflosvrije jaren, kun je hier vaak een reguliere lening van maken.

Mezzanine-lening

Een combinatie tussen vreemd en eigen vermogen. Dit is een achtergestelde lening zonder aflossingen. Je hoeft als ondernemer niet aan veel voorwaarden te voldoen. Ondernemers in zwaar weer kiezen er daarom vaak voor.

Durfkapitaal

Een optie die vaak gekozen wordt als je bij de bank nog niets kunt lenen en daarom populair bij starters.

Over het algemeen geldt: hoe meer risico een geldverstrekker neemt, hoe hoger de rente.

De voordelen van zakelijke leningen

Waarom kiezen ondernemers voor een zakelijke lening? Er zijn een aantal voordelen, zoals:

 • Heb je direct geld nodig? Dit budget kun je direct gebruiken
 • Je betaalt vaak een vaste rente
 • Je hebt -meestal- inspraak in de looptijd
 • Je krijgt de kans om (door) te groeien

BKR betekenis?

De letterlijke betekenis van BKR is Bureau Krediet Registratie. Hierin worden leningen in Nederland tussen de 500 en 125.000 euro die langer dan drie maanden lopen geregistreerd. Bij het afsluiten van een nieuwe bedrijfslening zijn financiële instellingen verplicht om een BKR-toetsing te doen. Je kunt jouw BKR-gegevens opvragen via de website BKR.nl.

 

Waarom je als ondernemer op deze manier geld zou willen lezen? Je wil je snel die ene kans grijpen, zonder dat daar een lange procedure aan hangt. Je hebt geen zin in rompslomp. Bovendien heb je daar geen tijd voor. Voor veel starters is het daarnaast niet mogelijk om de benodigde cijfers op te leveren En ook -of misschien wel juist- als het even wat minder gaat met je bedrijf, wil je snel kunnen schakelen. Als jij die leverancier niet betaalt, heb je geen voorraad en kan dat niet. Op naar betere tijden. Lenen zonder BKR-check en jaarcijfers, is dan misschien wel een hele goede optie voor je.

Binnen 24 uur je geld en geen aflossing


Zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers? Dan kom je al snel uit op alternatieve financiering. Er zijn verschillende vormen, waarbij het verkopen van een zakelijke factuur (factoring) een van de gemakkelijkste en voordeligste is. Een groot voordeel van facturen verkopen is dat het geen lening is, dus je hebt ook geen rente- of aflossingsstress. Door de factuur uit handen te geven, is de factuur direct voor 100% verzekerd tegen wanbetaling en hoef jij je geen zorgen meer te maken om het debiteurenbeheer.

Het voordeel van jouw facturen verkopen


Ondernemers ervaren veel voordelen van factoring. Het is ook niet voor niets dat het verkopen van facturen steeds populairder wordt. Een aantal voordelen:

 • Nooit meer wachten op het geld waar je recht op hebt
 • Je geld snel op je rekening (via Factuurvoldaan binnen 24 uur)
 • Geen debiteurenbeheer
 • Na de verkoop, geen belletjes of betalingsherinneringen meer. Dit doen wij voor jou, lekker makkelijk toch?
 • Geen jaarcijfers, borgstelling of andere garanties
 • 100% verzekerd tegen wanbetaling
 • Je loopt geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet betaald wordt, is dat op onze kosten
 • Je bepaalt zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je verkoopt

Zakelijke lening eenvoudig & met vaste tarieven

Als je snel zakelijk krediet zoekt, is een factuur verkopen ideaal. Daardoor hoef je namelijk niet te wachten op het einde van een betalingstermijn. Die kan oplopen tot 90 dagen. Met factoring verkort je die betalingstermijn tot één dag.

Wil je nu snel je factuur verkopen?

Lees dan hier hoe je snel kunt aanmelden. Je aanvraag wordt binnen een werkdag beoordeeld. Ook doen we een gratis kredietcheck op jouw klant of opdrachtgever. Aanmelden is kosteloos en je zit nergens aan vast, het contract is dagelijks opzegbaar.

 

Waarvoor worden zakelijke leningen gebruikt?

Waarom een zakelijke lening? Dat is natuurlijk voor elke ondernemer anders. Een zakelijke lening wordt met name gebruikt bij grote eenmalige uitgaves. Maar een zakelijke lening is ook geschikt voor ondernemers die krap bij kas zitten. Hij of zij kan dan snel bepaalde zaken betalen, zoals een energierekening of de rekening om voorraad aan te schaffen. Ook als je een marketingcampagne wilt opzetten, een machine wilt kopen of die machine moet onderhouden, biedt een zakelijke lening uitkomst.

Zakelijke lening zonder BKR-toetsing en jaarcijfers

Ben jij op zoek naar een zakelijke lening zonder BKR-toetsing? Dan zijn er verschillende opties om over extra werkkapitaal te beschikken. Je kan gebruik maken van factoring of een zakelijke krediet tot een ton, afhankelijk van de aanbieder.

Zo worden niet BKR-geregistreerd:

 • Studieschulden
 • Leningen van vrienden of familie
 • Hypotheek voor een eigen huis (tenzij er sprake is van een leenachterstand)
 • Betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, energieleveranciers, woningcorporaties en zorgverzekeraars.

Lees meer over de dienstverlening van Voldaan. Je kunt je in 15 minuten aanmelden. We controleren geen BKR-registratie én je krijgt ook geen BKR-registratie als je je factuur via ons verkoopt.

Contact

Vragen over onze service?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen