Liquiditeit verbeteren

Hoe kunt u uw liquiditeit verbeteren? Stuur op cashflow

Goed liquiditeitsbeheer houdt uw onderneming financieel gezond. Daarom zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren, om hun cashflow en liquiditeit te verbeteren. Ook het debiteurenbeheer speelt hierbij een belangrijke rol. Want debiteuren die een factuur te laat of zelfs helemaal niet betalen, brengen uw liquiditeitspositie in gevaar.

Ook u als ZZP-er of MKB-er ziet natuurlijk graag dat alle openstaande facturen zo snel mogelijk worden betaald, zodat er altijd voldoende liquiditeit aanwezig is. De praktijk wijst helaas uit dat de meerderheid van ZZP-ers en MKB-ers lang moet wachten op de betaling van hun facturen. De wettelijke betaaltermijn wordt zelfs regelmatig opgerekt en overschreden. Met als gevolg dat er onvoldoende liquide middelen beschikbaar zijn, het werkkapitaal niet optimaal is en uiteindelijk ook de solvabiliteit verslechtert.

Optimaliseer het werkkapitaal en verbeter uw solvabiliteit

Voor het verbeteren van uw liquiditeit is het dus van groot belang dat debiteuren snel betalen. Voldaan helpt u bij het voeren van een proactief debiteurenbeheer: wij financieren uw facturen en u beschikt binnen 24 uur over extra liquide middelen. En doordat u exact weet wanneer de betaling van uw factuur wordt gedaan, kunt u volledig sturen op cashflow. Op deze manier kunt u nog effectiever uw liquiditeit vergroten, het werkkapitaal beter beheersen en uw solvabiliteit verbeteren.

4 manieren om liquiditeit te verhogen én op orde te houden

Natuurlijk wilt u niet alleen uw liquiditeit snel verhogen, maar ook op orde houden. Wij geven u 4 tips:

 1. Verstuur uw facturen op tijd
 2. Wacht niet te lang met het versturen van uw facturen. Want hoe sneller u deze verstuurt, des te eerder u betaald krijgt. Zorg daarnaast ook altijd voor een overzichtelijke factuur.

 3. Communiceer de betalingstermijn van uw factuur
 4. Wanneer u facturen verstuurt, vermeld dan ook altijd duidelijk de betaaltermijn die u hanteert. Maak indien nodig ook concrete betalingsafspraken met uw debiteuren en leg deze afspraken vast in uw offerte, contract of factuur.

 5. Voer een actief debiteurenbeheer
 6. Hoe beter het beheer van debiteuren, hoe sneller uw facturen worden betaald. Neem dus altijd contact op met een debiteur, zodra de betalingstermijn is verstreken. Stuur ook tijdig betalingsherinneringen en aanmaningen.

 7. Benut de voordelen van financiering
 8. Wilt u zo snel mogelijk uw liquide middelen vergroten? Verkoop dan uw facturen aan Voldaan en ontvang de betaling al binnen 1 werkdag! Met factoring profiteert u niet alleen van een zeer korte betaaltermijn, maar ook van:

  ✔ Een directe verbetering van uw liquiditeit
  ✔ Een goede kasstroom
  ✔ Een optimaal debiteurenbeheer

Binnen 24 uur een betere cashflow? Kies voor factoring

Heeft u wel eens last van kasstroom- en liquiditeitsproblemen, omdat debiteuren te laat of niet betalen? Voldaan biedt dé oplossing: u kunt uw facturen aan ons verkopen, om daarmee uw liquiditeit snel te verhogen. Sterker nog: wij garanderen dat u binnen 24 uur uw cashflow verbetert. Dien de factuur voor 14:00 uur bij ons in en u beschikt dezelfde werkdag nog over extra liquide middelen.

Voldaan verzorgt de financiering van uw debiteuren

Wilt u direct aan de slag met het verbeteren van uw liquiditeit? Uw aanmelding bij Voldaan is zo geregeld: vul ons aanvraagformulier in, of – beter nog – meld u aan via onze app. Want met deze innovatieve app verloopt uw aanvraag nóg makkelijker en sneller. Met als extra voordeel dat u vandaag nog de eerste facturen kunt verkopen. Wist u overigens al dat een contract voor de financiering van werkkapitaal dagelijks opzegbaar is? U zit dus nergens aan vast. Probeer factoring gewoon een keer uit, door eenmalig een factuur te verkopen.

Klant worden bij Voldaan

Het is zo geregeld. Binnen één minuut ligt uw aanvraag bij ons en binnen 24 uur weet u precies wat de mogelijkheden zijn.

Klant worden
Fijn dat u klant wilt worden!

Vul uw gegevens in en voeg de gevraagde bestanden bij. U krijgt altijd binnen 24 uur bericht van ons.

LET OP: u kunt alleen klant worden bij voldaan als uw debiteuren onbezwaard zijn. Dat betekent dat u de debiteuren niet al aan een ander mag hebben verpand. Twijfelt u hierover? Neem dan eerst contact met ons op.

Mail ons of bel ons 085 401 79 64

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier uw bedrijfsadres in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier de contactgegevens in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
Documentatie
Kopie Legitimatiebewijs bestuurder(s) *
De controle van het legitimatiebewijs maakt onderdeel uit van onze compliance procedure.
Bestand kiezenWijzig
Debiteurenlijst met NAW-gegevens en ouderdomsanalyse *
Wij ontvangen graag een zo uitgebreid mogelijke debiteurenlijst van u. (NAW-gegevens zijn: Naam, Adres en Woonplaats van de debiteur. De ouderdomsanalyse toont hoe snel uw debiteuren betalen.)
Bestand kiezenWijzig
Kopie factuur grootste debiteur *
Als u geen bestaande factuur beschikbaar heeft, mag u ook een voorbeeldfactuur sturen. We willen graag zien hoe uw factuur eruitziet.
Bestand kiezenWijzig
Kopie bankafschrift *
Wij ontvangen graag een kopie bankafschrift met daarop in elk geval vermeld: de bedrijfsnaam, het rekeningnummer en het banksaldo. De betalingen mag u onleesbaar maken.
Bestand kiezenWijzig
Aanvullende Documentatie
Overeenkomst met debiteur
Wij ontvangen graag eventuele overeenkomsten met uw debiteur. Dit kan ook een order(bevestiging), afleverbewijs, urenbriefje of rittenadministratie zijn. Wij vragen dit om te zien of u alles heeft geleverd zoals is overeengekomen met uw debiteur.
Bestand kiezenWijzig

En een bijbehorende order en/of afleverbewijs van goederen/diensten

 • Annuleren
Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier het telefoonnummer in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
 • Annuleren