Liquiditeit verbeteren

Hoe kunt u uw liquiditeit verbeteren? Stuur op cashflow

Goed liquiditeitsbeheer houdt uw onderneming financieel gezond. Daarom zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren, om hun cashflow en liquiditeit te verbeteren. Ook het debiteurenbeheer speelt hierbij een belangrijke rol. Want debiteuren die een factuur te laat of zelfs helemaal niet betalen, brengen uw liquiditeitspositie in gevaar.

Ook u als ZZP-er of MKB-er ziet natuurlijk graag dat alle openstaande facturen zo snel mogelijk worden betaald, zodat er altijd voldoende liquiditeit aanwezig is. De praktijk wijst helaas uit dat de meerderheid van ZZP-ers en MKB-ers lang moet wachten op de betaling van hun facturen. De wettelijke betaaltermijn wordt zelfs regelmatig opgerekt en overschreden. Met als gevolg dat er onvoldoende liquide middelen beschikbaar zijn, het werkkapitaal niet optimaal is en uiteindelijk ook de solvabiliteit verslechtert.

Optimaliseer het werkkapitaal en verbeter uw solvabiliteit

Voor het verbeteren van uw liquiditeit is het dus van groot belang dat debiteuren snel betalen. Voldaan helpt u bij het voeren van een proactief debiteurenbeheer en doet dat met goed fatsoen. Wij nemen uw nog niet vervallen facturen binnen één dag over en u beschikt binnen 24 uur over extra liquide middelen. En doordat u exact weet wanneer de betaling van uw factuur wordt gedaan, kunt u volledig sturen op cashflow. Op deze manier kunt u nog effectiever uw liquiditeit vergroten, het werkkapitaal beter beheersen en uw solvabiliteit verbeteren.

4 manieren om liquiditeit te verhogen én op orde te houden

Natuurlijk wilt u niet alleen uw liquiditeit snel verhogen, maar ook op orde houden. Wij geven u 4 tips:

 1. Verstuur uw facturen op tijd
  Wacht niet te lang met het versturen van uw facturen. Want hoe sneller u deze verstuurt, des te eerder u betaald krijgt. Zorg daarnaast ook altijd voor een overzichtelijke factuur.

 

 1. Communiceer de betalingstermijn van uw factuur
  Wanneer u facturen verstuurt, vermeld dan ook altijd duidelijk de betaaltermijn die u hanteert. Maak indien nodig ook concrete betalingsafspraken met uw debiteuren en leg deze afspraken vast in uw offerte, contract of factuur.

 

 1. Voer een actief debiteurenbeheer
  Hoe beter het beheer van debiteuren, hoe sneller uw facturen worden betaald. Neem dus altijd contact op met een debiteur, zodra de betalingstermijn is verstreken. Stuur ook tijdig betalingsherinneringen en aanmaningen.

 

 1. Benut de voordelen van financiering
  Wilt u zo snel mogelijk uw liquide middelen vergroten? Verkoop dan uw facturen aan Voldaan en ontvang uw geld al binnen 24 uur! Met factoring profiteert u niet alleen van een zeer korte betaaltermijn, maar ook van:
 • Een directe verbetering van uw liquiditeit
 • Een goede kasstroom
 • Een optimaal debiteurenbeheer

Binnen 24 uur een betere cashflow? Kies voor factoring

Heeft u wel eens last van kasstroom- en liquiditeitsproblemen, omdat debiteuren te laat of niet betalen? Voldaan biedt dé oplossing: verhoog direct uw liquiditeit door uw facturen voor een vaste vergoeding aan ons te verkopen. Zonder verborgen kosten, die onze concurrenten wél berekenen. Snel, eerlijk en transparant, zoals het hoort. Sterker nog, wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur uw cashflow verbetert. Dien de factuur voor 14.00 uur bij ons in en u beschikt dezelfde werkdag nog over extra liquide middelen.

Voldaan verzorgt de financiering van uw debiteuren

Wilt u direct aan de slag met het verbeteren van uw liquiditeit? Uw aanmelding bij Voldaan is zo geregeld: vul ons aanvraagformulier in, of – beter nog – meld u aan via onze app. Want met deze innovatieve app verloopt uw aanvraag nóg makkelijker en sneller. Met als extra voordeel  dat u vandaag nog de eerste facturen kunt verkopen. Wist u overigens al dat het contract dagelijks opzegbaar is? U zit dus nergens aan vast. Probeer factoring gewoon een keer uit, door eenmalig een factuur te verkopen.

Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.


*verplicht veld
Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen of liever direct contact? Bel ons dan op: 0800-0428 .

Fijn dat u klant wilt worden bij Voldaan! Wij helpen u graag met het verkopen van uw eerste factuur. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.


*verplicht veld

Wij zijn zuinig op uw privacy. Lees ons Privacy Statement

Maak nu je account aan!

Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je facturen, hebben we een aantal gegevens nodig. We leren je graag eerst wat beter kennen!

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk contact? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan bellen wij je zo snel mogelijk terug!

Meld hier uw relatie aan!

Vul de gegevens van uw relatie in en wij bellen uw relatie zo spoedig mogelijk op.

Gegevens medewerker Bedrijfsgegevens Opmerkingen
Kennismaken

Fijn dat u wilt kennismaken. Vul hiernaast uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.