Betalingsherinnering

Geen reactie op betalingsherinnering factuur: wat nu?

Heeft u wel eens te maken met debiteuren, die uw facturen niet op tijd betalen? Dan bent u niet alleen: in de praktijk komt het steeds vaker voor dat de betalingstermijn van een factuur flink wordt overschreden. De termijn is verstreken en afwachten is geen optie, want dan kunt u in liquiditeitsproblemen komen. Dus u stuurt een eerste betalingsherinnering naar de debiteur, maar de betaling van de openstaande factuur blijft uit. Ook na het versturen van een aanmaning (tweede herinnering) heeft u nog geen betaling ontvangen. Zelfs op de tweede en laatste aanmaning krijgt u geen enkele reactie. Wat nu?

Herinneringsfactuur sturen is verleden tijd

Iedere ondernemer, klein of groot, wordt zo nu en dan geconfronteerd met debiteuren, die te laat betalen. Sterker nog, soms worden facturen ook na het sturen van een derde betalingsherinnering niet betaald. Het inschakelen van een incassobureau is dan vaak de volgende stap. Geadviseerd wordt om de onbetaalde factuur uit handen te geven, zodra de uiterste betalingstermijn van de derde herinneringsfactuur – de laatste aanmaning – is verstreken.

Een alternatief voor het incassobureau?

Maar als drukke ondernemer zit u natuurlijk niet te wachten op een incasso procedure, want zo’n procedure kost tijd en geld. Wat is het alternatief? Het antwoord is factoring. Verkoop uw facturen aan Voldaan en zeg vaarwel tegen de betalingsherinnering. Want binnen 24 uur staat het geld al op uw rekening! Let op: wij nemen geen facturen over, die al vervallen zijn.

Al uw openstaande facturen worden direct betaald

Voldaan koopt al uw openstaande B2B facturen en zorgt ervoor dat het geld dezelfde werkdag nog op uw rekening staat. Het enige wat u hoeft te doen is de factuur voor 14:00 uur in te dienen. Dat kan eenvoudig via onze app of ons portaal. Voldoet de vordering aan onze spelregels, dan kunt u deze aan ons verkopen. Het voordeel is dat u binnen 24 uur over extra liquiditeit beschikt. Daarnaast heeft u geen omkijken meer naar het innen van openstaande facturen, het opstellen van herinneringsbrieven en het versturen van betalingsherinneringen naar debiteuren, die nog niet hebben betaald. Met factoring profiteert u dus van een optimaal debiteurenbeheer, zonder dat u ook maar één herinneringsfactuur hoeft te versturen.

Laat uw debiteurenbeheer uitbesteden aan Voldaan

Wilt u ook uw debiteurenbeheer uitbesteden, zodat u geen omkijken meer heeft naar de betaling van openstaande facturen? Meld u dan aan bij Voldaan en start binnen 24 uur met het verkopen van uw eerste B2B factuur. Bij ons bepaalt u helemaal zelf welke nog niet vervallen vorderingen u wilt indienen, wanneer u deze wilt verkopen en hoeveel u per maand wilt toesturen. Zo houdt u altijd de regie over uw debiteurenbeheer.

Wij verkorten de betalingstermijn van iedere factuur

Dankzij Voldaan is het sturen van een betalingsherinnering verleden tijd. Dit geldt ook voor de lange betalingstermijn van uw facturen: wij verkorten de betaaltermijn tot nog maar 1 dag! U hoeft dus geen 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen of zelfs langer te wachten op de betaling. Bovendien is onze service dagelijks opzegbaar. Probeer het verkopen van een factuur gewoon eens een keer uit en ontdek zelf de vele voordelen van factoring.

Klant worden bij Voldaan

Het is zo geregeld. Binnen één minuut ligt uw aanvraag bij ons en binnen 24 uur weet u precies wat de mogelijkheden zijn.

Klant worden
Fijn dat u klant wilt worden!

Vul uw gegevens in en voeg de gevraagde bestanden bij. U krijgt altijd binnen 24 uur bericht van ons.

LET OP: u kunt alleen klant worden bij voldaan als uw debiteuren onbezwaard zijn. Dat betekent dat u de debiteuren niet al aan een ander mag hebben verpand. Twijfelt u hierover? Neem dan eerst contact met ons op.

Mail ons of bel ons 085 401 79 64

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier uw bedrijfsadres in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier de contactgegevens in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
Documentatie
Kopie Legitimatiebewijs bestuurder(s) *
De controle van het legitimatiebewijs maakt onderdeel uit van onze compliance procedure.
Bestand kiezenWijzig
Debiteurenlijst met NAW-gegevens en ouderdomsanalyse *
Wij ontvangen graag een zo uitgebreid mogelijke debiteurenlijst van u. (NAW-gegevens zijn: Naam, Adres en Woonplaats van de debiteur. De ouderdomsanalyse toont hoe snel uw debiteuren betalen.)
Bestand kiezenWijzig
Kopie factuur grootste debiteur *
Als u geen bestaande factuur beschikbaar heeft, mag u ook een voorbeeldfactuur sturen. We willen graag zien hoe uw factuur eruitziet.
Bestand kiezenWijzig
Kopie bankafschrift *
Wij ontvangen graag een kopie bankafschrift met daarop in elk geval vermeld: de bedrijfsnaam, het rekeningnummer en het banksaldo. De betalingen mag u onleesbaar maken.
Bestand kiezenWijzig
Aanvullende Documentatie
Overeenkomst met debiteur
Wij ontvangen graag eventuele overeenkomsten met uw debiteur. Dit kan ook een order(bevestiging), afleverbewijs, urenbriefje of rittenadministratie zijn. Wij vragen dit om te zien of u alles heeft geleverd zoals is overeengekomen met uw debiteur.
Bestand kiezenWijzig

En een bijbehorende order en/of afleverbewijs van goederen/diensten

  • Annuleren
Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier het telefoonnummer in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
  • Annuleren