Onbetaalde facturen

Onbetaalde facturen verkopen?

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met debiteuren, die facturen te laat betalen. Maar wat als na het versturen van de zoveelste betalingsherinnering de factuur nog steeds niet is betaald? Het innen van onbetaalde facturen is niet alleen tijdsintensief, maar kost u ook geld. Sterker nog: met iedere dag dat een vordering langer openstaat, wordt het risico groter dat u in liquiditeitsproblemen komt. Om te voorkomen dat u geld laat liggen, is het belangrijk om een proactief debiteurenbeheer te voeren. Dit kunt u zelf doen of laten doen, door bijvoorbeeld uw onbetaalde facturen te verkopen.

Debiteurenbeheer verbeteren

Hoe kunt u voorkomen dat u lang met een onbetaalde factuur blijft zitten? Het verbeteren van uw debiteurenbeheer is een goede eerste stap. Wij geven u een aantal praktische tips voor het verlagen van de DSO, oftewel het verkorten van het aantal dagen dat facturen openstaan:

‣ Verstuur de factuur zo snel mogelijk na de levering van uw product of dienst.
‣ Hanteer een korte betalingstermijn.
‣ Neem telefonisch contact op met de debiteur, na het verstrijken van de betaaltermijn.
‣ Verstuur tijdig de eerste betalingsherinnering voor de onbetaalde factuur.
‣ Stuur een tweede herinnering , na afloop van de termijn gesteld in uw herinneringsfactuur.
‣ Start een incasso traject, als de vordering ook na een derde herinnering onbetaald blijft.

Een vordering verkopen
Wilt u direct uw liquiditeit verbeteren? Verkoop dan uw openstaande facturen. Voldaan kan uw vordering kopen en maakt het geld binnen 24 uur over. Het grootste voordeel van factoring is dat u geen omkijken meer heeft naar het innen van onbetaalde vorderingen. U hoeft zich dan ook geen zorgen meer te maken over debiteuren, die te laat of niet betalen. Want Voldaan neemt uw debiteurenbeheer uit handen en verkort de betalingstermijn tot slechts 1 dag!

Hoe werkt de verkoop van openstaande facturen?

Het innen van onbetaalde facturen regelt u in slechts 2 stappen. Het invullen van het aanmeldformulier is de eerste stap. Dat kan via onze website, of nog sneller: via de app. Binnen 24 uur is uw aanmelding geregeld. Stap 2: zodra u klant bent bij Voldaan kunt u direct van start met het indienen van de eerste openstaande vorderingen.

Direct een onbetaalde factuur innen

Wilt u direct uw openstaande facturen innen? Dat kan! Verkoop uw factuur voor 14:oo uur en wij betalen deze nog op dezelfde dag van aanvraag. Het indienen van een onbetaalde vordering gaat snel en gemakkelijk: gebruik ons online portaal of de handige app. Met onze app kunt u de factuur direct scannen en verkopen. Ongeacht waar u bent.

Zeg vaarwel tegen de betalingsherinnering

Kiest u voor factoring via Voldaan, dan behoort het sturen van betalingsherinneringen tot de verleden tijd. Wij kopen al uw openstaande factoren – zolang deze aan onze spelregels voldoen – en maken het geld binnen 24 uur aan u over. Nog een voordeel: onze service kunt u dagelijks opzeggen, dus probeer het verkopen van een onbetaalde factuur gewoon een keer uit. U zit nergens aan vast en betaalt pas als wij de vordering aan u hebben voldaan.

Klant worden bij Voldaan

Het is zo geregeld. Binnen één minuut ligt uw aanvraag bij ons en binnen 24 uur weet u precies wat de mogelijkheden zijn.

Klant worden
Fijn dat u klant wilt worden!

Vul uw gegevens in en voeg de gevraagde bestanden bij. U krijgt altijd binnen 24 uur bericht van ons.

LET OP: u kunt alleen klant worden bij voldaan als uw debiteuren onbezwaard zijn. Dat betekent dat u de debiteuren niet al aan een ander mag hebben verpand. Twijfelt u hierover? Neem dan eerst contact met ons op.

Mail ons of bel ons 085 401 79 64

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier uw bedrijfsadres in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier de contactgegevens in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
Documentatie
Kopie Legitimatiebewijs bestuurder(s) *
De controle van het legitimatiebewijs maakt onderdeel uit van onze compliance procedure.
Bestand kiezenWijzig
Debiteurenlijst met NAW-gegevens en ouderdomsanalyse *
Wij ontvangen graag een zo uitgebreid mogelijke debiteurenlijst van u. (NAW-gegevens zijn: Naam, Adres en Woonplaats van de debiteur. De ouderdomsanalyse toont hoe snel uw debiteuren betalen.)
Bestand kiezenWijzig
Kopie factuur grootste debiteur *
Als u geen bestaande factuur beschikbaar heeft, mag u ook een voorbeeldfactuur sturen. We willen graag zien hoe uw factuur eruitziet.
Bestand kiezenWijzig
Kopie bankafschrift *
Wij ontvangen graag een kopie bankafschrift met daarop in elk geval vermeld: de bedrijfsnaam, het rekeningnummer en het banksaldo. De betalingen mag u onleesbaar maken.
Bestand kiezenWijzig
Aanvullende Documentatie
Overeenkomst met debiteur
Wij ontvangen graag eventuele overeenkomsten met uw debiteur. Dit kan ook een order(bevestiging), afleverbewijs, urenbriefje of rittenadministratie zijn. Wij vragen dit om te zien of u alles heeft geleverd zoals is overeengekomen met uw debiteur.
Bestand kiezenWijzig

En een bijbehorende order en/of afleverbewijs van goederen/diensten

  • Annuleren
Ik wil graag teruggebeld worden.

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. *Verplicht veld.

Bedrijfsgegevens
Voer hier uw bedrijfsnaam in zoals vermeld in het Kamer van Koophandel register.
Voer hier de naam in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen over dit verzoek.
Voer hier het telefoonnummer in van de contactpersoon binnen uw organisatie die we mogen benaderen inzake over dit verzoek.
  • Annuleren