Wat is een bedrijfskrediet?
Geen enkele ondernemer leent graag geld, toch is toegang tot betaalbaar werkkapitaal voor een ondernemer de basis voor groei en succes. Een bedrijfskrediet geeft de ondernemer flexibiliteit. Een bedrijfskrediet wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je een bedrijfsauto aanschaffen, de cashflow verbeteren of tijdelijk personeel aannemen in drukke periodes.
Bedrijfskrediet betekenis
Een bedrijfskrediet wordt ook wel een doorlopend krediet genoemd. Als bedrijf krijg je een maximum bedrag bij de kredietverstrekker, waar je als ondernemer vrij van kunt opnemen. Je betaalt rente over het opgenomen bedrag en in veel gevallen ook een bereidstellingsprovisie. Iedere maand los je een gedeelte af, wat je weer kunt opnemen als je het nodig hebt.
Een bedrijfskrediet wordt vaak vergeleken met een rekening courant krediet. Echter, kent het één groot verschil. Een bedrijfskrediet is niet gekoppeld aan je betaalrekening, waar dit wel het geval is bij een rekening courant/ roodstand. Aanbieders van bedrijfskredieten hoeven geen bank te zijn, hierdoor zijn er verschillende kredietverstrekkers.
6 soorten bedrijfskredieten
Wat voor soorten bedrijfskredieten zijn er? Wij hebben 6 soorten bedrijfskredieten op een rijtje gezet, zo kan het traditioneel via de bank, of via alternatieve financiering zoals factoring, crowdfunding of leasing.
- Bedrijfskrediet
- Rekening courant krediet
- Zakelijke lening
- Debiteurenfinanciering
- Crowdfunding
- Leasing
Bedrijfskrediet
Een bedrijfskrediet wordt voornamelijk gebruikt voor het overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquiditeit. Met een zakelijk krediet kun je tot een vast limiet geld vrij opnemen en aflossen.
Rekening courant krediet
Een rekening courant krediet is een geldbedrag dat je rood mag staan bij jouw bank, dit is namelijk gekoppeld aan jouw bankrekening. Een rekening courant krediet wordt voornamelijk gebruikt voor het overbruggen van tijdelijke liquiditeit tekorten. Denk hierbij aan het betalen van leveranciers of tijdelijk extra personeel inhuren.
Zakelijke lening
Met een zakelijke lening ontvang je in één keer het leenbedrag op je rekening. Dit los je vervolgens in termijnen af, dit kan per maand, kwartaal of jaar. Ondernemers gebruiken dit voornamelijk voor eenmalige grote investering.
Debiteurenfinanciering
Met factoring verkoop je een zakelijke factuur, die binnen 24 uur wordt uitbetaald door de factoringmaatschappij. Na de verkoop wordt het debiteurenbeheer en debiteurenrisico volledig gedekt. Een bijkomend voordeel is dat het géén lening is, dus geen rente of aflossing stress. Deze vorm wordt vaak gebruikt voor tijdelijk tekort aan liquiditeit of bij het invullen van een structurele behoefte.
Ontdek meer over onze werkwijze
Leasing
Wil je de aanschaf van een bus, machine of computer financieren? Dan kan leasing een optie zijn. Hiermee betaal je voor het gebruik van een bedrijfsmiddel.
Crowdfunding
Met crowdfunding haal je geld op via een online crowdfundplatform. Hier kan een groep mensen investeren in jouw product of dienst. Voor een succesvolle campagne moet je zoveel mogelijk mensen bereiken en overtuigen van jouw plannen. Dit kost echter tijd en aandacht, daarnaast ben je niet verzekerd van een positieve afloop. Crowdfunding is vooral geliefd onder start-ups, maar het wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt bij vastgoed plannen.
Wij verkorten de betalingstermijn tot één dag
Stop met wachten op de betaling van jouw klant! Met Voldaan staat het geld de volgende dag al op jouw rekening.
Jouw aanmelding verloopt bij ons snel en eenvoudig: meld je aan via ons portaal of download onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen één werkdag en doen een gratis kredietcheck op jouw klanten. Het aanmelden is geheel kosteloos en je zit tenslotte nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.
Bedrijfskrediet zonder BKR en jaarcijfers
Ben jij op zoek naar een bedrijfskrediet zonder verplichtingen? Overweeg dan factoring! Deze vorm van financiering wordt door steeds meer ondernemers omarmt, door de flexibiliteit die het biedt. Met het verkopen van jouw factuur staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening. Het is één van de snelste manieren om aan extra werkkapitaal te komen. Een bijkomend voordeel is dat het géén lening is, dus géén rente of aflossing stress.
Na de verkoop loop jij geen enkel risico meer, want de factuur is voor 100% verzekerd. Als de factuur te laat of niet wordt betaald is dat op onze kosten. Daarnaast hoef je nergens meer naar om te kijken, wij regelen het debiteurenbeheer met goed fatsoen.
Bovendien vragen wij geen jaarcijfers of andere zekerheden. Wij voeren ook geen BKR-toetsing uit en je krijgt geen BKR-registratie als je jouw facturen verkoopt. Dat maakt dat jij al een aanmelding doet in 15 minuten. Wij beoordelen jouw dossier vervolgens binnen 24 uur, zodat jij zo snel mogelijk van start kunt gaan.
Checklist: waar moet ik aan voldoen?
Ook jouw facturen verkopen aan Voldaan? Dat kan als jouw factuur aan de volgende spelregels voldoet:
- Je factureert aan een bedrijf
- De betalingstermijn op jouw factuur is nog niet verstreken
- Werkzaamheden zijn afgerond en geleverd
- Het factuurbedrag bedraagt minimaal € 100,-
- Jouw openstaande facturen zijn niet verpand
- Je bedrijfsgegevens komen overeen met de KvK